Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Μπηχτές Σπίρτζη κατά Τσακαλώτου και κομματικών

ΣΥΡΙΖΑ: Μπηχτές Σπίρτζη κατά Τσακαλώτου και κομματικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους τις αντιθέσεις στο θέμα της μετεξέλιξης του κόμματος. Ομως, επειδή η κατάσταση στο εσωτερικό κοχλάζει, αρκετές φορές ανοίγει το καπάκι της μαρμίτας και αποκαλύπτονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις, ακούγονται αιχμές και πέφτουν μπηχτές.

Διαφωνίες ανοιχτά μεν, αλλά σε χαμηλούς τόνους εξέφρασε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» τάσσεται αναφανδόν υπέρ της διεύρυνσης και αφήνει σαφείς αιχμές κατά της υπάρχουσας κομματικής γραφειοκρατίας (ο νοών νοείτω) και χαρακτηρίζει ως συντηρητικές τις φωνές που επιθυμούν τη διατήρηση του σημερινού στάτους.

«Όσα διαδικαστικά οργανωτικά προσχήματα και αν βρουν όποιοι αντιδρούν στον μετασχηματισμό που εκφράζεται στην πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Επικριτικός είναι για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αυτή την προσπάθεια υπήρξαν δογματικές αντιλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτούμενες μνημονιακές δεσμεύσεις, που γίνονταν ακόμη πιο επιτακτικές τόσο από το παρελκυστικό παιχνίδι της αντιπολίτευσης εντός και εκτός Ελλάδας, όσο και από την συνδρομή συμφερόντων που προσέτρεχαν στους δανειστές για να επιβληθούν νέα κάθε φορά προαπαιτούμενα, με τον εκβιασμό της μη ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.

«Αυτές οι αντιλήψεις και οι υπερβολικές απαιτήσεις όταν μας ξεπερνούσαν αντιμετωπίζονταν συνήθως από τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα. Και δυστυχώς δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν τέτοιες παρεμβάσεις», επισημαίνει μεταξύ άλλων…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X