Παρασκήνιο

Το “καυτό” παρασκήνιο της νυχτερινής τροπολογίας που προκάλεσε την οργή του νέου δημάρχου της Αθήνας και η απαίτηση Μπακογιάννη

Το “καυτό” παρασκήνιο της νυχτερινής τροπολογίας που προκάλεσε την οργή του νέου δημάρχου της Αθήνας και η απαίτηση Μπακογιάννη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα πλούσιο και αποκαλυπτικό παρασκήνιο προηγήθηκε της νυχτερινής τροπολογίας με την οποία η “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” πέρασε από το Δήμο της Αθήνας στην κυβέρνηση, προκαλώντας την οργή του Χάρη Δούκα και μία αιχμηρή αντίδραση.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων  πριν από μερικές μέρες συναντήθηκε με τον απερχόμενο Κώστα Μπακογιάννη και στο πλαίσιο καλής συνεργασίας και συναινέσεων με την απελθούσα αρχή του δήμου, ο κ. Δούκας πρότεινε να οριστούν στο Δ.Σ. της εταιρείας και μέλη της παράταξης Μπακογιάννη.

 

Προς έκπληξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου, ο Κώστας Μπακογιάννης στην πρόταση αυτή έθεσε βέτο και ζήτησε να αναλάβει ο ίδιος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.».

Η απάντηση που εισέπραξε από τον Χάρη Δούκα ήταν φυσικά αρνητική καθώς ένα τόσο υψηλό πόστο στη συγκεκριμένη εταιρεία πρέπει να αναλάβει στέλεχος της παράταξης που επικράτησε στις δημοτικές εκλογές, ήτοι η παράταξη του κ. Χάρη Δούκα.

 

Ποια ήταν η εξέλιξη; Με μια τροπολογία εν μέσω νυκτός η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» περνάει στην κεντρική κυβέρνηση, με τον δήμαρχο Αθηναίων να κάνει λόγο για «μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης» και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει τη «νυχτερινή τροπολογία».

Η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» είναι μία εταιρεία με μπάτζετ που ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ και εκτός από το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» θα «τρέξει» και τα έργα ανάπλασης της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού, την Λεωφόρο, καθώς και το νέο γήπεδο του «Τριφυλλιού» στον Βοτανικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X