Παρασκήνιο

Ξεδιάντροποι ψεύτες: Το Μαξίμου πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Ξεδιάντροποι ψεύτες: Το Μαξίμου πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Είναι τόσο ξεδιάντροποι ψεύτες και λαοπλάνοι, που χρησιμοποιούν ακόμη και την εκκλησία για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν έχουν καμία ντροπή και νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ομως, τα γεγονότα τους διέψευσαν παταγωδώς άλλη  μία φορά.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ και θα αντιληφθείτε ότι το επιτελικό κράτος και το Μαξίμου πανικοβλήθηκαν με το άδειασμα και από την εκκλησία και έβαλαν σε κίνηση την πιο χοντρή επιχείρηση ψέματος.

Η κίνηση της Ιεράς Συνόδου να βγάλει εγκύκλιο και να καλέσει τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα στις εκκλησίες, συστήνοντας παράλληλα rapid ή μοριακό test, προκάλεσε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο αρχικά υποστήριζε ότι δεν είναι εφικτός ο έλεγχος στις εκκλησίες. Οταν η Ιερά Σύνοδος τους άδειασε  έσπευσαν με διαρροή να υποστηρίξουν το πλέον χονδροειδές ψέμα ότι η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου βγήκε μετά από προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λίγες ώρες αργότερα ισχυρίστηκε επίσημα ότι όλα έγιναν σε απόλυτη συνεργασία με την Εκκλησία. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιερώνυμο δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες στη συνέντευξή του ότι και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και ότι ζητούμενο είναι ο τρόπος εφαρμογής τους. Σήμερα το πρωί ύστερα από επικοινωνία του γραφείου του πρωθυπουργού με την Εκκλησία της Ελλάδος έγιναν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν με σοβαρότητα, συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και μένει απελπιστικά μόνος του στην προσπάθεια να διχάσει και να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Ωστόσο οι αποφάσεις από την Ιερά Σύνοδο είχαν ληφθεί ήδη από την Τετάρτη και μάλιστα είχαν προαναγγελθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος πολύ πριν τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Mega. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα με ώρα 13.42 αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Τέλος, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

Άλλωστε και η ίδια η εγκύκλιος τονίζει ότι η συνεδρίαση έγινε στις 3 Νοεμβρίου, δηλαδή οι αποφάσεις ελήφθησαν την Τετάρτη και δεν περίμενε η Ιερά Σύνοδος τηλεφώνημα την Πέμπτη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Για να αποδειχθεί άλλη μία φορά πως το Μαξίμου πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη…

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X