Αναλύσεις

ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική Ανδρουλάκη για ολική επιστροφή -«Είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας σπριντ»

ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική Ανδρουλάκη για ολική επιστροφή -«Είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας σπριντ»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΣΟΚ: Μεθοδικά και δίχως βιασύνη ο Νίκος Ανδρουλάκης προετοιμάζει το έδαφος για την… επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε κόμμα εξουσίας. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η ελεύθερη πτώση η οποία έχει ξεκινήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί και το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα εκφυλιστικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσουν, λένε συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, προσθέτοντας ότι μέχρι τις ευρωεκλογές υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος προκειμένου να αναδειχθεί η στρατηγική Ανδρουλάκη.

«Είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας σπριντ», εξηγούν οι ίδιοι.

Στόχος είναι η άνοδος του κόμματος να είναι σε όλα τα επίπεδα. Οργανωτικά, οικονομικά, σε επίπεδο στελεχών και φυσικά πολιτικά. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η περίπτωση του Χάρη Δούκα, που αναδείχτηκε ως τομεάρχης Ενέργεια και είχε όλα τα στοιχεία της νέας γενιάς στο ΠΑΣΟΚ (Μάντζος, Δουδωνής, Γλαβίνας, Σπυρόπουλος, Χρηστίδης, Χριστοδουλάκης κλπ).

Σε ό,τι αφορά το οργανωτικό η παρουσία του Ανδρέα Σπυρόπουλος θεωρείται καταλυτική, καθώς πλέον το κόμμα έχει ουσιαστικά επανασυστήσει μεγάλο μέρος των οργανώσεων του τόσο στην περιφέρεια όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα( που πάντως ακόμα χωλαίνει).

Από τα κάτω προς τα πάνω, είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στη Χαριλάου Τρικούπη!

Σε κάθε περίπτωση, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη τονίζουν ότι οι ψηφοφόροι δεν θα… επαναπατριστούν μέσα σε μια ημέρα, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη που χάθηκε κατά τη διάρκεια των μνημονίων.

Μια από τις επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι η… επιστροφή στη βάση με τη συμμετοχή του κ. Ανδρουλάκη σε θεματικές εκδηλώσεις για την υγεία στη Νάξο και την παιδεία στα Ιωάννινα. Τις επίμονες μάλιστα ημέρες θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις για τα θέματα της υγείας και της παιδείας ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, και να εμφανίζεται πιο συχνά στα ΜΜΕ.

Σε επίπεδο στελεχών το βάρος αναμένεται να δοθεί στην Αθήνα, όπου το ΠΑΣΟΚ (σε σχέση με την περιφέρεια) έχει λιγότερες δυνάμεις. Θυμίζουμε ότι στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα το κόμμα ήταν τέταρτο, αλλά η νίκη Αγγελούδη στη συμπρωτεύουσα και Δούκα στην Αττική δίνουν νέα πνοή.

Η δεύτερη θέση με βάση της δημοσκοπήσεις είναι αρκετά κοντά, αλλά στο ΠΑΣΟΚ δεν βιάζονται. Εκτιμούν ότι η στρατηγική που έχουν επιλέξει θα φέρει αποτελέσματα όχι βραχυπρόθεσμα αλλά μεσομακροπόθεσμα.

Πηγή:ethnos.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X