Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αλλο ένα στέλεχος στην υπηρεσία των funds και κατά Ελλήνων πολιτών

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αλλο ένα στέλεχος στην υπηρεσία των funds και κατά Ελλήνων πολιτών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βρε καλώς τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, όχι όμως κι στα funds κατά πως αποκαλύπτεται. Μετά τον Δημήτρη Μάντζο η εφημερίδα «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα πως ακόμα μία υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται μάλιστα «άνθρωπος» του Νίκου Ανδρουλάκη, προτίμησε να υπηρετεί τα «κοράκια» των funds παρά τον ελληνικό λαό.

Πρόκειται για την Κατερίνα Ταγαρά,  η οποία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είναι πρώτη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Κορινθία και, αν οι συνθήκες καταστούν ευνοϊκές για το ΠΑΣΟΚ, από την 26η Ιουνίου θα είναι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η κυρία Ταγαρά, όπως πληροφορούμαστε, αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ανέλαβε τη θέση της αναπληρώτριας γραμματέως Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ το 2022. Προτού, όμως, αρχίσει να ανεβαίνει την ανηφόρα της κομματικής ιεραρχίας, φτάνοντας στα ψηφοδέλτια του κόμματος, και πλέον να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την είσοδο στη Βουλή, είχε διαγράψει μια σπουδαία καριέρα ως νομικός και δικηγόρος στην περιοχή της Κορινθίας.

Η ίδια, μάλιστα, στο βιογραφικό της σημείωμα αναφέρεται με μεγάλη δόση υπερηφάνειας στην πολυετή της εμπειρία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στην 20ετή καριέρα μου ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω έχω χειριστεί με επιτυχία πάνω από 4.000 πολιτικές και ποινικές υποθέσεις υψηλού επιπέδου σε ολόκληρη την επικράτεια».

Αυτό, ωστόσο, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως η ίδια αναφέρει στο τέλος ότι το δικηγορικό της γραφείο, που φέρει μάλιστα και το όνομά της, συνεργάζεται με πολλές εταιρίες και τραπεζικά ιδρύματα παρέχοντας νομικές συμβουλές. Σε αυτό ακριβώς το σημείο αρχίζει και η περιπέτεια της κυρίας Ταγαρά στον σκοτεινό κόσμο των funds και των πλειστηριασμών.

Οι πληροφορίες θέλουν τη σημερινή υποψήφια του ΠΑΣΟΚ να είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία για τις νομικές υπηρεσίες που προσφέρει στις τράπεζες αναφορικά με τα στεγαστικά δάνεια που έχουν «κοκκινίσει». Οι ψίθυροι, όμως, της προηγούμενης περιόδου, το τελευταίο διάστημα άρχισαν να γίνονται κραυγές και αυτό διότι η ίδια στις προεκλογικές της ομιλίες, φορώντας το κοστούμι του πολιτικού, μιλούσε υπέρ των δανειοληπτών, όταν ήταν γνωστό πως ως δικηγόρος υπηρετούσε τον κόσμο των τραπεζών.

Τα ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία» αποδεικνύουν πως η κυρία Ταγαρά είναι μία νέα περίπτωση Καππάτου, καθώς όχι μόνο υπερασπιζόταν τις τράπεζες κατά δανειοληπτών, αλλά έφτασε και στο σημείο να βάζει την υπογραφή της σε κατάσχεση κατοικίας Ελληνα πολίτη για χάρη ενός fund με έδρα το… εξωτικό Δουβλίνο.

Τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη δράση της υπέρ των funds
Τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη δράση της υπέρ των funds

Η συγκεκριμένη, μάλιστα, νομική πράξη, όπως συνηθίζει να τις χαρακτηρίζει τελευταία το ΠΑΣΟΚ, έλαβε χώρα στις 6 Οκτωβρίου του 2021, δηλαδή λίγους μήνες πριν η ίδια χριστεί αναπληρώτρια τομεάρχης του κόμματος.

Η σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη δράση ενός ακόμα «πράσινου» στελέχους που δρούσε υπέρ των funds αποκαλύπτει όχι μόνο την πολιτική υποκρισία της ίδιας, αλλά και τα δομικά, πλέον, προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Όταν μέσα σε τρεις ημέρες αποκαλύπτεται πως δύο υποψήφιοι και προσωπικές επιλογές σου λειτουργούν ως «υπηρέτες» των funds, ζηλεύοντας τη δόξα του Παναγή Καππάτου, τότε για το κόμμα που διοικείς δημιουργείται ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα.

Υπενθυμίζεται πως η Κατερίνα Ταγαρά στις εκλογές της 21ης Μαΐου εκλέχθηκε πρώτη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με πάνω από 3.800 σταυρούς, οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ σε εκλογή βουλευτή στον νομό για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X