Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε στο Ζάππειο το διήμερο φεστιβάλ για τα 48 χρόνια από την ίδρυσή του

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε στο Ζάππειο το διήμερο φεστιβάλ για τα 48 χρόνια από την ίδρυσή του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΣΟΚ-  Ζάππειο: Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το απόγευμα οι διήμεροι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 48 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα έφτασε στο Ζάππειο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ,Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έπαιξε μπάσκετ αλλά και πινγκ πονγκ.

Ακολούθως ξεναγήθηκε στους χώρους του αθλητισμού, παρακολούθησε επίδειξη παρκουρ από πρωταθλητές του είδους αλλά και μαθήματα αυτοάμυνας κ.α. Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης κοιτώντας τους καλλιτέχνες του γκράφιτι σχολίασε πως «ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε».

Το ΠΑΣΟΚ φέτος εορτάζει με διήμερο φεστιβάλ με αθλητικές δραστηριότητες, μουσική, αλλά και θεματικά τραπέζια που αφορούν την κοινωνία και την οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, στο αίθριο του Ζαππείου πραγματοποιήθηκε θεματικό τραπέζι διαλόγου για την εργασιακή επισφάλεια των νέων με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, νομικών, εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες, όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων, γιατί όλοι κωπηλατούμε στο ίδιο καράβι. Και πρέπει όλες οι γενιές να δώσουν μία μάχη με τη φωνή της λογικής και της αξιοπρέπειας. Τα προβλήματα όσο αφήνουμε το χρόνο να περνά, τόσο διογκώνονται και οι όποιες λύσεις θα είναι πολύ δυσκολότερες με αυτές που έχουμε σήμερα στο τραπέζι των αποφάσεων. Και ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε η χιλιετηρίδα που ζούμε σήμερα. Είχαμε πολλές επιλογές στο τραπέζι και κάναμε όλα τα λάθη που μας οδήγησαν στο μνημόνιο παρόλο, που κάποιοι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους».

Στον εξωτερικό χώρο, είχαν στηθεί και θεματικά περίπτερα για την βία κατά των γυναικών, τη ζωοφιλία με τη συμμετοχή οργανώσεων, τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αλλά και αναμνηστικά και σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα με εξέχουσες προσωπικότητες της παράταξης. Φυσικά, υπήρχαν και σημαίες, μπλούζες και κονκάρδες με το σήμα του κόμματός, ακόμη και βραχιολάκια, τα οποία μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί.

Ένας 16χρονος graffiti artist, ο Κωνσταντίνος Χαρασανάκης, αποτύπωσε με εναλλακτικό τρόπο τον πράσινο ήλιο. Όταν μάλιστα το είδε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε πως «ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε».

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ έκλεισε με stand up comedy από ταλαντούχους ηθοποιούς και ακολούθησε πάρτι με μουσική στον εξωτερικό χώρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ το Σάββατο

-στις 18:30 θεματική συζήτηση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες

Κλείσιμο

-στις 19:30 ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X