Πολιτική

Παυλόπουλος: Την 44η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών

Παυλόπουλος: Την 44η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης. Είναι η 44η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας αλλά όλα τα επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών της πυρκαγιάς».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα κτίρια του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, που σήμερα είναι στη διάθεση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).

Στο σημείο ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, ενώ περιηγήθηκε στους χώρους. Είδε μέσα στα κελιά το γραφείο του Αλέκου Παναγούλη, το χώρο που βασανίστηκε ο Σπύρος Μουστακλής, επίσης αντικείμενα εξορισθέντων από διάφορους τόπους εξορίας, για παράδειγμα από την Αίγινα.

Ο προεδρος του ΣΦΕΑ Κώστας Μανταίος περιέγραψε, τέλος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους τρόπους δράσης των αντιστασιακών ενάντια στη χούντα.

Σημειώνουμε, ότι στις 8 το βράδυ είχε προγραμματιστεί η καθιερωμένη δεξίωση για την 44η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί τον πολιτικό κι όχι μόνο κόσμο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Όλα αυτά μέχρι που ξέσπαναν οι πυρκαγιές οι οποίες πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επέστρεψε χθες από τη Μονεμβασιά (εγκωβίστηκε μάλιστα και από ένα μέτωπο) ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε από το Μόσταρ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και αποφάσισαν να αναβάλλουν τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X