Παρασκήνιο

Πορτοσάλτε: Άρη, στην ζυγαριά της μνήμης και της συνέπειας βγαίνεις λιποβαρής…

Πορτοσάλτε: Άρη, στην ζυγαριά της μνήμης και της συνέπειας βγαίνεις λιποβαρής…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά: Οποιαδήποτε μορφή βίας, οποιασδήποτε κλίμακας κι από όπου κι αν προέρχεται, είναι απολύτως καταδικαστέα. Είτε την υφίσταται ο Πορτοσάλτε, είτε κυριολεκτικά ο οποιοσδήποτε άνθρωπος.

Στη χώρα που ζει στην… ουρά των μνημονίων, χρόνια κατά τα οποία η κοινωνική βία παρουσίασε επικίνδυνες εξάρσεις, είναι επικίνδυνος -ή έχει… ατζέντα- όποιος λέει οτιδήποτε λιγότερο από ρητή και κατηγορηματική καταδίκη της οποιασδήποτε βίας.

Έχοντας δηλώσει το αυτονόητο (σ.σ. που για κάποιους βέβαια δεν είναι και τόσο) πάμε παρακάτω.

Αρη Πορτοσάλτε ακούς ερπύστριες;

Ναι, καταδικαστέα φυσικά η επίθεση στο σπίτι που μένει ο Άρης Πορτοσάλτε.

Τι παιχνίδια παίζει όμως η ζωή; Διότι πριν δύο σχεδόν χρόνια, στις 02.02.2018, όταν ο γνωστός δημοσιογράφος έγραφε το παρακάτω εμετικό tweet , ίσως να μη μπορούσε να φανταστεί ότι θα βρισκόταν και ο ίδιος σε παρόμοια θέση.

Τι συνέβη τότε; Ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε ένα… πακέτο με σφαίρες (!) και μάλιστα σε μια περίοδο που το μακεδονικό δημιουργούσε αδιανόητης έντασης τριβές στην ελληνική κοινωνία.

Τι είχε πει λοιπόν ο Άρης Πορτοσάλτε τότε; “Τρελές σφαίρες Νο 3! Ξεκαρδιστική κωμωδία…”!

Πορτοσάλτε

Τον Φλεβάρη του ’18 λοιπόν, για τον Άρη Πορτοσάλτε η ευθεία απειλή για την ζωή εν ενεργεία υπουργού είναι “ξεκαρδιστική κωμωδία“.

Τον Φλεβάρη του ’20, τα υβριστικά συνθήματα σε τοίχους και τα φυλλάδια είναι “ευθεία πράξη τρομοκρατίας“!

Πορτοσάλτε: Καρέ καρέ η επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του (vid)

Άρη Πορτοσάλτε… διάλεξε! Και τα δύο ταυτόχρονα δεν μπορούν να συμβαίνουν.

Ο eretikos.gr καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο και τις δύο επιθέσεις. Όμως εσύ Άρη Πορτοσάλτε, αν μας επιτρέπεις τον ενικό, θα πρέπει να διαλέξεις. Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη, άρα μήπως θα πρέπει για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και προσωπικής ηθικής να ανασκευάσεις, έστω εκ των υστέρων εκείνη την δήλωσή σου;

Μήπως;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X