Πολιτική

Πότε θα ανοίγουν καφετέριες και εστιατόρια – Πως θα πηγαίνει ο κόσμος

Πότε θα ανοίγουν καφετέριες και εστιατόρια – Πως θα πηγαίνει ο κόσμος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο της επόμενης ημέρας προετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία ύστερα από τη λήξη της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων θα ανακοινώσει τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η οποία θα αφορά και το άνοιγμα των επιχειρήσεων.

Στην επόμενη μέρα από τον κορονοϊό ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα, καθώς στις 27 Απριλίου λήγουν τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του φονικού ιού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή 121 ανθρώπων μέχρι στιγμής. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το κρίσιμο τριήμερο του Πάσχα ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα ισχύουν κανονικά μέχρι τις 27 του μήνα, ενώ ο Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκαθάρισε ότι την άρση των μέτρα θα αναγγείλει μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα πιθανότατα θα ξεκινήσει από τις 4 Μαΐου.

Μια από τις κατηγορίες των επιχειρήσεων που φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν είναι οι καφετέριες και τα εστιατόρια, ωστόσο η επαναλειτουργία τους θα γίνει υπό προϋποθέσεις που θα τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα που θα χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα συγκεκριμένα μαγαζιά ο κόσμος θα προσέρχεται κρατώντας αποστάσεις τουλάχιστον 1-2 μέτρων, ενώ την ίδια απόσταση θα έχουν και τα τραπεζοκαθίσματα που θα χρησιμοποιούνται και θα βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο.

«Θα είναι πιο αραιά τα εστιατόρια, οι καφετέριες. Προβλέπω ότι σε ένα κατάστημα, που χωρούσαν να φάνε 200 άτομα, πλέον θα δέχεται 60-70», δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στο Πρώτο Θέμα 104,6.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X