Πολιτική

Πρόταση μομφής – Δραγασάκης: Πρωτοβουλία δημοκρατικής ευθύνης η πρόταση δυσπιστίας

Πρόταση μομφής – Δραγασάκης: Πρωτοβουλία δημοκρατικής ευθύνης η πρόταση δυσπιστίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Έχουμε χρέος να προειδοποιήσουμε και να καλέσουμε τον λαό να βάλει τέλος σε μια ανίκανη κυβέρνηση και σε μια επικίνδυνη για την κοινωνία πολιτική», επεσήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Έχουμε χρέος να αποτρέψουμε τα χειρότερα, και να αναζητήσουμε δημοκρατική διέξοδο στα αδιέξοδα που διαμορφώνονται με ευθύνη της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και η πρωτοβουλία μας, βρήκε απήχηση στην κοινωνία και σε όλη την αντιπολίτευση σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν όλοι εκείνοι οι σεναριογράφοι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρούσε τώρα σε αυτό το ώριμο και αναγκαίο βήμα;».

Ο Γιάννης Δραγασάκης συνέχισε λέγοντας: «Η κυβέρνηση δεν δημιουργεί αλλά ακυρώνει και καταστρέφει ό,τι παρέλαβε:

  • Εγκατέλειψε τη προηγούμενη αναπτυξιακή στρατηγική που αποσκοπούσε στη παραγωγική αναβάθμιση της οικονομίας και σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και την αντικατέστησε με νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διευρύνουν την ανασφάλεια και τις ανισότητες.
  • Εγκατέλειψε τα πορίσματα επιστημόνων διεθνούς κύρους για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και τα βήματα που είχαν γίνει  για μια ισχυρή και σύγχρονη πολιτική προστασία και τα αντικατέστησε με το «χάος των άριστων»
  • Εγκατέλειψε το διαμορφωμένο σχέδιο απολιγνιτοποίησης και εξήγγειλε χωρίς μελέτη, ανεύθυνα, τον άμεσο παροπλισμό των λιγνιτικών μονάδων. Και τώρα πληρώνουμε τις συνέπειες.
  • Εγκατέλειψε το σχεδιασμό για τον ΑΔΜΗΕ και προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις δείχνοντας πως  ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ότι σε  κρίσιμους τομείς, όπως είναι η ενέργεια,  η δημόσια παρουσία  είναι  προϋπόθεση ασφάλειας, ότι το αποτελεσματικό δημοκρατικό,  κοινωνικό και αναπτυξιακό  κράτος είναι προϋπόθεση ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής».

«Πιστεύει κανείς πως αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα αύριο; Αυτή η  κυβέρνηση δεν επέδειξε  καμία θέληση ή ικανότητα μάθησης. Δεν αναγνωρίζει  καν τα προβλήματα. Αρνείται την όποια κριτική, προστατευμένη στη γυάλινη επικοινωνιακή σφαίρα της.

Κάθε μέρα η πολιτική της γίνεται πιο ταξική, πιο μεροληπτική και η στάση της γίνεται  πιο αλαζονική πιο ανέμελη, αδιάφορη. Και αυτό το μετέδωσε παντού. Έγινε το πνεύμα και το νεύμα του κράτους. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι τόσες ανεπάρκειες και προκλητικές συμπεριφορές, σε όλα τα επίπεδα από το Μαξίμου, ως τα  υπουργεία και τον ΔΕΔΔΗΕ».

Και κατέληξε: «Χρειάζεται να μπει ένα τέλος στην πολιτική που γεννά ανασφάλεια, όχι μόνο στους πιο ευάλωτους, αλλά και στην πραγματική μεσαία τάξη. Στην πολιτική που καθηλώνει τους μισθούς, αφήνει απροστάτευτο το εισόδημα από την ακρίβεια, αποδιοργανώνει το κράτος, μεταφέρει τον πλούτο στους ισχυρούς και διαμορφώνει συνθήκες στεγαστικής κρίσης στους νέους και τις οικογένειες.

Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή. Με οδηγό τις ανάγκες της κοινωνίας, πίστη στις δυνατότητές μας να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος,  και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολλών. Και αυτό προϋποθέτει, να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Προϋποθέτει πολιτική αλλαγή και μια νέα αρχή».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X