Πολιτική

«Πυρά» Καμμένου κατά της ΝΔ, για την αντιπαράθεση με τον Μαρινάκη

«Πυρά» Καμμένου κατά της ΝΔ, για την αντιπαράθεση με τον Μαρινάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στην υπόθεση της αντιπαράθεσης με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ειδικότερα είπε ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του,«και πριν και μετά τον Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός υπήρχε και θα υπάρχει»,  τονίζοντας λέγοντας ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους, στρέφοντας ωστόσο τα βέλη του κατά του επιχειρηματία για στοχοποίηση του ΥΕΘΑ μέσω των ΜΜΕ που διαθέτει για συγκεκριμένες υποθέσεις.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την ΝΔ για την στάση της, βάλλοντας προσωπικά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη , λέγοντας ότι «το παλιό κόμμα μου μετατράπηκε σε πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης[…] Από τη στιγμή που η κουμπαριά της κας Μπακογιάννη αποφάσισε να μπλοκάρει την εξέλιξη της υπόθεσης Μαρινάκη, ζητώντας τη διενέργεια εξεταστικής» τόνισε και πρόσθεσε.

«Η κα Μπακογιάννη μετέτρεψε τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα της εγκληματικής οργάνωσης» είπε ο κ. Καμμένος.

Ενώ έκανε λόγο για προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού:

«Ο κ. Μαρινάκης έβαλε καθημερινώς να με χτυπούν μέσω των media των οποίων είναι ιδιοκτήτης, αγόρασε το ΔΟΛ, αγόρασε δημοσιογράφους, εκβίασε δημοσιογράφους, αγόρασε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς[…]».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη που φέρεται ότι δέχθηκε επίθεση από «μπράβους» του Μαρινάκη, οι οποίοι τον απείλησαν με όπλο που έφερε σιγαστήρα στο Hilton, ζητώντας του να αποσύρει τα δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα piperata.gr για την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση του Noor1.

Σημειώνεται ότι ο Πάρης Κουρτζίδης κατήγγειλε on camera στο zougla.gr αλλά και στη ΓΑΔΑ ότι απήχθη από τους ανθρώπους της ασφάλειας του Μαρινάκη με σκοπό να κατεβάσει την είδηση για την ποινική δίωξη που αφορά το Noor1 και στη συνέχεια να αναρτήσει νέο άρθρο στο οποίο θα ζητά συγνώμη για την… παρανόηση.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση Μαρινάκη, καταγγέλλοντας ότι οδηγήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση σε εξεταστική επιτροπή «για πρώτη φορά στη ζωή μου, επειδή διαβίβασα στη Βουλή το αίτημα ενός κρατουμένου».

Το αίτημα αυτό, είπε ο υπουργός, οδήγησε χθες τη Δικαιοσύνη, έπειτα από άνοιγμα λογαριασμών στα Αραβικά Εμιράτα κι αλλού, στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για ναρκωτικά, ξέπλυμα χρήματος κι άλλα κακουργήματα που του αποδίδονται.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο κ. Μαρινάκης καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες για τη δίωξή του, ο κ. Καμμένος απάντησε με ερώτηση:

«Ο κ. Μαρινάκης έλεγε μέχρι χθες ότι είχε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, τώρα την έχασε;» είπε χαρακτηριστικά.

  • «Αν θέλουν να χτυπήσουν εμένα να το κάνουν, αλλά να αφήσουν έξω από αυτό τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας»

Ενώ σε ότι αφορά την κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκείνον διότι εμφανίζεται συχνά με στρατιωτικές στολές, είπε ότι όλοι οι Υπ. Άμυνας φορούν διακριτικά και στολές των Μονάδων που επισκέπτονται προκειμένου να τις τιμήσουν, αναφέροντας ότι στο παρελθόν υπουργοί και Πρωθυπουργοί της ΝΔ το έχουν κάνει και είναι υποβολιμαία η στάση της Νέας Δημοκρατίας, καταλήγοντας «αν θέλουν να χτυπήσουν εμένα να το κάνουν, αλλά να αφήσουν έξω από αυτό τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

  • Για τα Ειδικά Μισθολόγια και τις επιστροφές αναδρομικών

Αναφερόμενος στην επιστροφή των ποσών στους στρατιωτικούς από τις περικοπές αποδοχών στα Ειδικά Μισθολόγια τον Αύγουστο του 2012 που κρίθηκαν παράνομες από το ΣτΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι υπάρχουν κονδύλια στο ΥΕΘΑ που μπορούν να διατεθούν στους στρατιωτικούς, κάτι για το οποίο είπε ότι πρέπει να γίνει σύντομα.

Πηγή: ant1news.gr/zougla.gr

Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X