Πολιτική

Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν

Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

O πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του αναφέρει, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, τα εξής:

«Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν!

Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, βρίσκεται η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να τη διαβιβάσει στη Βουλή, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Στο σκάνδαλο φέρονται να εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί είναι ο Αντώνης Σαμαράςκαι ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Σταύρος Σαλμάς και Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015.

Επίσης, εκτός των παραπάνω πολιτικών προσώπων, έχει εκδοθεί διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στον Κωνσταντίνο Φρουζή, πρώην γενικό διευθυντή της Novartis Hellas και πρώην πρόεδρο του συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, που αφορά την κατηγορία της δωροδοκίας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα, όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε σύσκεψη, το βράδυ της Δευτέρας, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις της υπόθεσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X