Παρασκήνιο

Σε άδεια έδρανα ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ! Άγριο παρασκήνιο με γκρίνια για το επιτελείο του

Σε άδεια έδρανα ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ! Άγριο παρασκήνιο με γκρίνια για το επιτελείο του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πικρή, αλλά αλήθεια. Η οποία συνοψίζει το ταξίδι που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, καθώς ο μόνος αρχηγός κράτους που κατάφερε να συναντήσει, ήταν ο Γεωργιανός ομόλογός του και αυτή η συνάντηση μάλιστα, έγινε «τυχαία».

Ο… μονάχος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ και οι «ψίθυροι»

Απόλυτη, λοιπόν, ήταν η απογοήτευση και από την πενιχρή προσέλευση κατά την διάρκεια της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Η αίθουσα ήταν άδεια, προκαλώντας έκπληξη, διότι η Ελλάδα είναι το επίκεντρο σε πολλά κρίσιμα θέματα που απασχολούν δεκάδες κράτη.

Μητσοτάκης

Φωτογραφία: Eurokinissi

Μητσοτάκης

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φταίει ο πρωθυπουργός για αυτή την παταγώδη αποτυχία; Ή η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τους στενούς συνεργάτες του οι οποίοι οργάνωσαν το ταξίδι, ερήμην του υπουργείου εξωτερικών; Διότι οι πληροφορίες λένε πως το υπουργείο εξωτερικών έκανε εξαιρετική δουλειά όσον αφορά την παρουσία του Νίκου Δένδια.

Ο Νίκος Δένδιας όχι μόνο είχε συναντήσεις κορυφής, αλλά κατάφερε να επουλώσει και το πισώπλατο μαχαίρωμα που δέχτηκε από τον αμερικανό ομόλογό του, ο οποίος επιχείρησε να σαμποτάρει την τετραμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ με την αιφνίδια απόφασή του να μην παρευρεθεί!

Εκεί όμως φάνηκαν τα αντανακλαστικά του επιτελείου του υπουργού εξωτερικών, ο οποίος αντέστρεψε την παγίδα και έβγαλε την Ελλάδα κερδισμένη, κάνοντας «ρελάνς» με την Γαλλία. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από αύριο θα ζητήσει να πέσουν κεφάλια

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο πρωθυπουργός «βλέπει» πλήρη ανικανότητα από ανθρώπους που έχουν μάθει να λειτουργούν με όρους επικοινωνίας «εντός» και αποτυγχάνουν οικτρά εκτός.

Γεγονός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έζησε στο πετσί του και αυτή την φορά -λέει το παρασκήνιο- δεν πρόκειται να συγχωρέσει συγκεκριμένα πρόσωπα…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X