Πολιτική

Σε καλό κλίμα η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Στο επίκεντρο Αφγανιστάν -Πρόσφυγες

Σε καλό κλίμα η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Στο επίκεντρο Αφγανιστάν -Πρόσφυγες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία κράτησε μισή ώρα και έγινε σε θετικό κλίμα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν, ενώ επισημάνθηκε ότι Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση.
Η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα στη φύλαξη τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων συνόρων, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να στείλει τριπλό μήνυμα σε Καμπούλ, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες, σε ακόμη μία προσπάθεια να καταδείξει ότι η Αγκυρα θέλει και μπορεί να διαδραματίσει ρόλο υπολογίσιμης περιφερειακής δύναμης – τώρα με αφορμή την κρίση στο Αφγανιστάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X