Πολιτική

Σκάνδαλο στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων-Διαπλοκή καταγγέλλει ο Τζανακόπουλος

Σκάνδαλο στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων-Διαπλοκή καταγγέλλει ο Τζανακόπουλος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε δεκάδες στελέχη τραπεζών είχαν ασκηθεί διώξεις για κακούργημα για τα δάνεια που είχαν χορηγήσει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (σήμερα ανέρχονται σε 563 εκατομμύρια ευρώ 309 εκατ. της ΝΔ και 254 του ΠΑΣΟΚ), καθώς και άλλα δάνεια προς επιχειρήσεις που χορηγήθηκαν χωρίς να τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες.

Τα τραπεζικά στελέχη κινδύνευαν να τιμωρηθούν αυστηρά, ενώ δεν είναι απίθανο κάποια να άνοιγαν το στόμα και να κελαηδούσαν για τα δάνεια των κομμάτων. Βεβαίως αυτό δεν το ήθελε κανείς. Ετσι τον περασμένο Νοέμβριο πέρασε μία τροπολογία, για να συνεχιστούν οι διώξεις που είχαν ασκηθεί αυτεπάγγελτα θα έπρεπε να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη οι τράπεζες. Μάλιστα δόθηκε προθεσμία για την άσκηση έγκλησης ως τις 18 Μαρτίου 2020.

Ομως, στις 13 Μαρτίου με Κοινή Υπουργική Απόφαση, παρατάθηκαν όλες οι προθεσμίες στη Δικαιοσύνη, λόγω πανδημίας και κορονοϊού. Κι΄ ενώ αυτό συνέβαινε ξαφνικά στις 13 Απριλίου 2020, δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία η αναστολή των προθεσμιών δεν ισχύουν για τις περιπτώσεις απιστίας τραπεζών. Ωραίο κόλπο, που όμως συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.

Στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γράφει: 

Αρχείο, παύση διώξεων και απαλλαγές για τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών για τα κομματικά δάνεια και τα δάνεια των κολλητών μετά από κόλπα της κυβέρνησης με τις προθεσμίες

Η ΝΔ με μια ντροπιαστική διάταξη που συζητείται σήμερα στη Βουλή κουκουλώνει όλες τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών.

Μετά την απαράδεκτη ρύθμιση που πέρασε πριν λίγους μήνες σύμφωνα με την οποία το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας για τραπεζικά στελέχη θα διώκεται μόνο κατ’ έγκληση – άρα οι θύτες θα πρέπει να καταγγέλλουν τον εαυτό τους – έρχεται σήμερα να ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα στέλνοντας δεκάδες υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών στο αρχείο με ένα χοντροκομμένο τέχνασμα.

Ειδικότερα είχε προβλεφθεί για τις εκκρεμείς υποθέσεις απιστίας στις τράπεζες ότι έως την 18/03/2020 θα μπορούσε να δηλωθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών η επιθυμία συνέχισης της ποινικής δίωξης που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας. Πριν τη συμπλήρωση της προθεσμίας, στις 13/03/2020, προβλέφθηκε με ΚΥΑ η αναστολή, λόγω πανδημίας, όλων των προθεσμιών. Όμως, με την ΠΝΠ από 13/04/2020 ορίστηκε αιφνιδιαστικά ότι η αναστολή προθεσμιών δεν καταλάμβανε τις περιπτώσεις απιστίας τραπεζών. Οι προθεσμίες λοιπόν εξέπνευσαν με κόλπο και όλες οι υποθέσεις απιστίας οδηγήθηκαν αναγκαστικά στο αρχείο.

Πρόκειται εδώ για άλλη μια απόδειξη των σχέσεων διαπλοκής μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και Τραπεζικών στελεχών.

https://www.facebook.com/d.tzanakopoulos/posts/965870610515245

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X