Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΑΔΑΕ βρήκε παρακολουθήσεις υπουργού και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΑΔΑΕ βρήκε παρακολουθήσεις υπουργού και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθαν στο φως, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ η έρευνα της ΑΔΑΕ στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας αποδεικνύει την παρακολούθηση έξι προσώπων, μεταξύ των οποίων εν ενεργεία υπουργός και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στη «θεσμική διαφωνία» μεταξύ Ισίδωρου Ντογιάκου και ΑΔΑΕ για το αν η Ανεξάρτητη Αρχή έχει αρμοδιότητα να ενημερώνει τα θύματα παρακολουθήσεων, υποστήριξε -κατά προφανή άρνηση της πραγματικότητας- ότι «υπήρξαν και άλλα δημοσιεύματα στο παρελθόν, τα οποία δεν έχουν καμία βάση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας, οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας έχουν ολοκληρωθεί, ήδη πριν από τη «γνωμοδότηση» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, και έφεραν στο φως την παρακολούθηση από την ΕΥΠ έξι προσώπων σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κινητά τηλέφωνα των οποίων είχαν παγιδευτεί για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, αναφέρει η ιστοσελίδα, «κλιμάκιο της ΑΔΑΕ μετέβη δύο φορές στους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind), ζητώντας στοιχεία για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στο αίτημα Τσίπρα. Τα στοιχεία που έδωσαν οι εταιρείες έδειξαν ότι τα τηλέφωνα έξι προσώπων είχαν παγιδευτεί από τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες».

Και προσθέτει ότι «σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός, ένας στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του οποίου η σιωπή για την υπόθεση των υποκλοπών έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα, αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις εξοπλιστικών κι επίσης ένας πρώην σύμβουλος θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του εξαιτίας δηλώσεων που δεν συμφωνούσαν με το αφήγημα της κυβέρνησης».

Επίσης αναφέρει ότι «οι παρακολουθήσεις των δύο εκ των έξι κράτησαν περίπου έναν χρόνο, ενώ των υπολοίπων ανανεώθηκαν δύο ή τρεις φορές (κάθε διάταξη είναι δίμηνη)».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X