Πολιτική

Σκέρτσος: Σε πανδημία ανεμβολίαστων εξελίσσεται το τέταρτο κύμα – Τα νέα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά

Σκέρτσος: Σε πανδημία ανεμβολίαστων εξελίσσεται το τέταρτο κύμα – Τα νέα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για εξέλιξη του τέταρτου κύματος σε πανδημία των ανεμβολίαστων έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αν σήμερα είχαμε καταφέρει να εμβολιάσουμε όλο τον πληθυσμό της χώρας η πανδημία θα είχε μετατραπεί σε βαριά γρίπη.

Αναλύοντας, σε άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» τα στοιχεία της πανδημίας, ανέφερε ότι 332 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 305, δηλαδή το 92% είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι 27 πλήρως εμβολιασμένοι.

«Η μετάλλαξη Δ χτυπάει πλέον πολύ πιο επιθετικά, πέρα από τους ευάλωτους ηλικιωμένους, και τους νεότερους. 11 ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι είναι νέοι άνθρωποι έως 39 ετών, ένας εκ των οποίων ανήλικος, και 110 διασωληνωμένοι μεταξύ 40 έως 59 ετών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ξανά οριζόντια περιοριστικά μέτρα, ωστόσο, τα μέτρα δημόσιας υγείας θα συνεχίσουν αλλά για τους ανεμβολίαστους.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, τόνισε ότι τα μέτρα «δεν είναι τιμωρητικά ή διχαστικά -όπως ισχυρίζονται κάποιοι που θέλουν να χαϊδεύουν τα αυτιά των σκεπτικιστών ή των αντιεμβολιαστών- αλλά προστατευτικά».

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο είναι να φτάσουμε τους 7 εκατομμύρια εμβολιασμένους «ώστε συνδυαστικά με όσους έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία να μπούμε στο φθινόπωρο σχεδόν με το 80% του πληθυσμού θωρακισμένο από τους κινδύνους της πανδημίας».

Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτόν τον στόχο εφικτό καθώς ήδη σημειώνονται σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X