Πολιτική

Σοκ. Η Ελλάδα συζητά με Τουρκία για νησιά;

Σοκ. Η Ελλάδα συζητά με Τουρκία για νησιά;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλήθεια ή ψέμα; Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να το διευκρινίσει αμέσως. Ποιο; Αν συζητά με την Τουρκία για την κυριαρχία ελληνικών νησιών. Το θέμα προέκυψε από δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι συζητά με την Ελλάδα για την κυριαρχία νησιών, ώστε να μην συμβεί κάτι παρόμοιο με εκείνο που συνέβη στα Ιμια το 1996. Μία φράση η οποία υποκρύπτει και μία έμμεση απειλή.

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για διερευνητικές επαφές για το καθεστώς(κυριαρχία) των νησιών έγινε στo CNN Turk και προκαλεί εύλογες απορίες, τις οποίες καλείται να ξεκαθαρίσει η ελληνική κυβέρνση.

Στη συνέντευξη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέει:

«Εντάξει υπάρχουν κάποια νησιά για τα οποία δεν έχει καθοριστεί που ανήκει η κυριαρχία τους. Ούτε στη συνθήκη της Λωζάννης, ούτε στη συνθήκη Ειρήνης του 1947 δεν έχει καθοριστεί σε ποιον ανήκουν. Εμείς δικαιολογημένα λέμε ανήκουν σε μας εκείνοι λένε «ανήκουν σε κείνους»

Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση το Καρντάν (Ίμια)»

Παράλληλα δήλωσε πως για να περάσει ο αγωγός Eastmed, δηλαδή ο αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη,  “πρέπει να πάρουν την άδεια την άδεια μας καθώς θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο”.

https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1217737665182867457

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X