Πολιτική

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Novartis τα Χριστούγενννα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Novartis τα Χριστούγενννα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr σας έχει ενημερώσει εγκαίρως για τον επερχόμενο συμβιβασμό ανάμεσα στη Novartis και το FBI, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Για την ακρίβεια το θέμα θα κλείσει και τυπικά, αφού οι δύο πλευρές φαίνεται πως ήρθαν σε συμφωνία για το συμβιβασμό. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τι είπε ο Παύλος Σαράκης, ο δικηγόρος των Ελλήνων προστατευόμενων μαρτύρων, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra24, πριν από ενάμισι χρόνο περίπου.

Είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που υπάρξει συμβιβασμός ανάμεσα στο FBI και τη Novartis, στην Ελλάδα θα κλάψουν μανούλες. Χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις. Και ο Παύλος Σαράκης όταν μιλάει γνωρίζει άριστα τι λέει και για ένα πρόσθετο λόγο. Είναι ο πιο καλός γνώστης της υπόθεσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος με του eretikos.gr ήταν και η παρέμβαση του Γιώργου Τράγκα στη ραδιοφωνική του εκπομπή τη Δευτέρα το πρωί.  Ο γνωστός δημοσιογράφος προέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό την υπόθεση Novartis

«Κλείστε την υπόθεση Novartis. Κλείστε την υπόθεση Novartis, ξέρω τις σας λέω, εσείς δεν ξέρετε τι κάνετε», ανέφερε  ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Πρώτον, κοντά στα Χριστούγεννα, ή λίγο μετά, θα γίνει ο συμβιβασμός της πολυεθνικής με τις αμερικανικές Αρχές, θα επιβληθεί πρόστιμο για να συνεχίσει να υπάρχει στις ΗΠΑ. Θα επιβληθεί πρόστιμο για τις βρώμικες μεθόδους της. Ο συμβιβασμός θα περιέχει την αποδοχή της χρησιμοποίησης αυτών των μεθόδων, δηλαδή ότι λάδωσε και πολιτικούς. Δεν θα προχωρήσουν σε λεπτομέρειες, η Novartis θα αποδεχθεί την ενοχή της και θα πληρώσει ανάλογο πρόστιμο», τόνισε ο δημοσιογράφος, συνεχίζοντας με τα εξής:

«Δεύτερον, υπάρχει δίωξη κατά του Λοβέρδου για δωροδοκία. Υπάρχει ένας λογαριασμός, τον οποίον κατέχουν οι Αμερικανοί. Πρόκειται για λογαριασμό στην Ελβετία, ο οποίος τροφοδοτούσε και πλήρωνε τις σπουδές γιου ενός Έλληνα πολιτικού σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Τo FBI πήγε στο πανεπιστήμιο και έψαξε για το ποιος πληρώνει τα δίδακτρα. Το πανεπιστήμιο είπε για τον λογαριασμό στην Ελβετία. Το FBI πήγε στην Ελβετία και βρήκε ότι εκεί φτάνουν χρήματα από τη Novartis».

Μάλιστα, αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «είναι δωροδοκία ή δεν είναι;», για να επαναλάβει στη συνέχεια την αρχική προτροπή του: «Κλείστε την υπόθεση Novartis, συμβουλή του… θείου πρωί – πρωί».

Και φαίνεται πως για κάποιους χτυπάει η καμπάνα και μάλιστα πάρα πολύ δυνατά και από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X