Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – αλ Σίσι στο Μαξίμου: Ενέργεια και άμυνα στο επίκεντρο

Συνάντηση Μητσοτάκη – αλ Σίσι στο Μαξίμου: Ενέργεια και άμυνα στο επίκεντρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο περιθώριο της 9ης Τριμερής Συνόδου Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Όπως γίνεται γνωστό από το Μαξίμου, κατά στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων.

Μητσοτάκης και αλ Σίσι έδωσαν έμφαση δόθηκε στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας, ενώ συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον συνομιλητή του σχετικά τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, επισημαίνοντας και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή.

Επανέλαβε την ετοιμότητα για διάλογο και επαναπροσέγγιση υπό την προϋπόθεση του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της αποχής από προκλητικές ενέργειες.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο για τις πρόσφατες στρατηγικές κινήσεις της Ελλάδος στο διπλωματικό πεδίο, που επιβεβαίωσαν τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας αλλά και δημιούργησαν νέες προοπτικές στενότερης συνεργασίας με άλλες χώρες, που έχουν τις ίδιες προτεραιότητες για την Ανατολική Μεσόγειο.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και στον Λίβανο.

Στη διευρυμένη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X