Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Η πανδημία ανέδειξε τις ανισότητες στην πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες»

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Η πανδημία ανέδειξε τις ανισότητες στην πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία ανέδειξε τις ανισότητες στην πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες, αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης να τις καταπολεμήσει, όπως τόνισαν οι ομιλητές στο πρώτο τραπέζι διαλόγου στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κοινή συνισταμένη της κριτικής των ομιλητών προς την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας ήταν ότι η νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. δεν θα μπορούσε ποτέ να κινητοποιήσει ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, στο οποίο δεν πιστεύει, για να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες των πολλών, για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται. «Νεοφιλελευθερισμός και συμφέροντα το τοξικό μείγμα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός.

Στη συζήτηση εκτός από τον Ανδρέα Ξανθό πήραν μέρος ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (ParisVI) Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetis General Cancer Center Όθων Ηλιόπουλος και η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis Αθηνά Λινού.

Συντόνισε ο Παναγιώτης Καλαράς από το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X