Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένος για… ξεκαθάρισμα ο Τσίπρας!

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένος για… ξεκαθάρισμα ο Τσίπρας!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρκετοί μήνες πέρασαν πια, από την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε τη διεύρυνση του κόμματος και ήρθε πλέον η στιγμή να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πορεία που θα πάρει το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Οι… αντίπαλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι διαφωνίες που έχουν εκφραστεί από τη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια διεύρυνσης και που αφορούν κυρίως την πολιτική ταυτότητα του κόμματος, αναμένεται να κορυφωθούν αυτή την εβδομάδα, όταν και θα μπει πλέον στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το συνέδριο.

Η αριστερή πτέρυγα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει από την αρχή εκφράσει την άποψη πως το κόμμα πρέπει να ενισχυθεί «ποιοτικά» κι όχι μόνο «ποσοτικά», ενώ η αντίπαλη πλευρά μιλάει για ένα «άνοιγμα χωρίς περιορισμούς που θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα πιο κοντά στο κέντρο».

Οι πρώτοι υποστηρίζουν πως ο κόσμος στράφηκε στην αριστερά και οφείλουν να μείνουν «πιστοί» σε αυτήν, ενώ οι λεγόμενοι «προεδρικοί» εκτιμούν πως ο κόσμος αυτός, που προέρχεται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, επιθυμεί ένα κόμμα που θα κινείται στον μεσαίο χώρο και που θα μπορεί να «εκπροσωπήσει» τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Με ποιον υφυπουργό είναι οργισμένος ο Κυριάκος

Οι πρώτοι κατηγορούν τους δεύτερους πως θέλουν να μετατρέψουν το κόμμα σε νέο ΠΑΣΟΚ και οι δεύτεροι «απαντούν» πως η αριστερή πτέρυγα επιθυμεί να κρατήσει το κόμμα σε απόσταση από τον κόσμο που τον ψήφισε για να μη χάσουν την επιρροή τους μέσα σε αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ικανοποιήσει και τις δυο πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα παραμείνουμε ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο όμως δεν αποκλείει κανέναν». Αυτή είναι η λογική με την οποία πορεύεται χωρίς όμως να καταφέρνει να «πείθει» απόλυτα καμία από τις δυο πλευρές.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα επιχειρήσει να το κάνει τις επόμενες μέρες που όπως έχει προγραμματιστεί θα υπάρξει και πάλι συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, του πολιτικού συμβουλίου, αλλά και συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου το νομό Λακωνίας, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 15:30 θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πετρίνας Λακωνίας και συζήτηση με ελαιοπαραγωγούς.

Στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Σπάρτη στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X