Επιλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί… τρίβουν τα χέρια τους για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ;

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί… τρίβουν τα χέρια τους για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ “τρέχουν” κι αυτό κάθε άλλο παρά… αδιάφορο αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Με το βλέμμα στο… ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν εξάλλου με ενδιαφέρον τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, που ανακοίνωσε χθες πως θα πάει σε έκτακτο Συνέδριο στο οποίο μεταξύ άλλων θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Είναι δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του επιθυμούν να κυριαρχήσουν απόλυτα στον χώρο της κεντροαριστεράς, στον οποίο βρίσκεται και το κόμμα της Φώφης Γεννηματά και οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν να ευνοούν το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν χθες πως πιθανότατα πολύ σύντομα θα υπάρξει δικαίωση των όσων υποστήριζαν περί «συμφωνίας Μητσοτάκη –Γεννηματά στο θέμα των αποδήμων με αντάλλαγμα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τι… παίζει με το ΠΑΣΟΚ; Ποιοι… καραδοκούν για την ηγεσία, τι σκέφτεται η Γεννηματά

Και μάλιστα είκαζαν πως δεν αποκλείεται η πρόταση του κ. Μητσοτάκη να είναι η ίδια η κ. Γεννηματά, εφόσον δεν παραμείνει στο «τιμόνι» του ΚΙΝΑΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η… Novartis

Να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει η υπόθεση της Novartis, μετά την χθεσινή αποκάλυψη πως τρεις εισαγγελείς αναφέρουν σε έγγραφο τους ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, έναν χρόνο πριν και όταν ακόμα βρισκόταν σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, κατήγγειλε πως ο Γιάννης Στουρνάρας τον απείλησε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν.

Η εισαγγελία διέταξε έρευνα στην οποία αναμένεται να κληθούν τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όσο και ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης, οι οποίοι ωστόσο χθες διέψευσαν πως υπήρξε ποτέ μεταξύ τους συνάντηση με τέτοιο περιεχόμενο συζήτησης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως θα περιμένουν από την δικαιοσύνη να ερευνήσει το θέμα, ωστόσο τόσο οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και το αίτημα εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική του Παπαγγελόπουλου που κατέθεσαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, δίνουν πεδίο για άσκηση κριτικής και επιτρέπουν στην αξιωματική αντιπολίτευση να διατηρεί τους υψηλούς τόνους στην αντιπαράθεση.

ΣΥΡΙΖΑ

Φάκελος… Άδωνις

Το… σήριαλ της «κοκορομαχίας» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Υπουργού Ανάπτυξης συνεχίστηκε και χθες στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα να τον χαρακτηρίζει «την ντροπή της παράταξης και της κυβέρνησης του» και τον Άδωνι Γεωργιάδη να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση πως «ενέταξε τους ντεκορατέρ και τις μοντελίστ στις δαπάνες του αναπτυξιακού νόμου».

Το ζήτημα των επόμενων κινήσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της Novartis, που αφορά στην παρούσα φάση την προανακριτική Παπαγγελόπουλου, θα συζητηθεί και σήμερα στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας.

Κώστας Καραμανλής: «Σπάει» την σιωπή του αλλά… γιατί;

Παράλληλα στη συνεδρίαση θα συζητηθούν και τα εσωκομματικά θέματα με τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος έχει αναλάβει την δημιουργία του προγράμματος που θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο, να δίνει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί, ενώ θα οριστικοποιηθούν και τα μέλη της επιτροπής προγράμματος της οποίας ο κ. Σταθάκης ηγείται.

Όσον αφορά την πορεία της εγγραφής μελών αυτή συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ η οργανωτική επιτροπή συνεχίζει επίσης να σχεδιάζει εξορμήσεις στελεχών του κόμματος στην επαρχία προκειμένου να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα μέλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X