Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου στο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου στο κόμμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αύριο Τετάρτη με αντικείμενο το επικείμενο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο.

Με δεδομένη την πρόθεση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα αυτό να εξελιχθεί σε μια ενωτική διαδικασία και όχι σε μια «μάχη» καταμέτρησης των εσωκομματικών μηχανισμών την παράσταση κλέβει η πρόταση για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το Documento, το οποίο θα αποτελείται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα έχει ρόλο ανώτατου οργάνου.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση επειδή «μπολιάζει» το κόμμα με την κοινωνία, τα κομματικά δηλαδή στελέχη με τους εκλεγμένους βουλευτές.

Σε ό,τι αφορά στα επίδικα του επερχόμενου Συνεδρίου (τα οποία αναμένεται να συζητηθούν αύριο) τρία είναι τα βασικά:

– Το μέτρο για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο (ορισμένοι επιδιώκουν να είναι μειωμένο)
-Την ποσόστωση για τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας (η Ομπρέλα θέλει να πέσει από το 20 στο 10%)
-Και τα αριστίνδην μέλη

Από εκεί και μετά υπάρχει πάντα και το μείζον θέμα της ταυτότητας του κόμματος. Αν δηλαδή θα είναι ένα κόμμα, όπως λέει σήμερα το καταστατικό του, από τη ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο ή θα είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς όπως επιθυμούν τα μέλη της «Ομπρέλας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X