Θέμα

Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανά περιφέρεια

Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανά περιφέρεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους του κόμματος σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες, για τις εκλογές του 2023. Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εδώ

Έπειτα από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων ανακοινώθηκε το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 από τους 400 συνολικά.

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δεν ανακοίνωσε τους υποψήφιους για τις εκλογές του 2023 σε έξι περιφέρειες. Είναι οι μονοεδρικές της Σάμου, της Ζακύνθου, της Καστοριάς και της Ευρυτανίας και οι τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Σπυρόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2023 στην Αρκαδία και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος. Εκκρεμότητες υπάρχουν και σε άλλες περιφέρειες, οι οποίες αφορούν την ποσόστωση γυναικών και την τελική απάντηση υποψηφίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εκλογές 2023: «Το 31% των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι κάτω των 45 ετών»

Η ανανέωση προσώπων αγγίζει το 63%, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος, Βαγγέλης Αργύρης.

«Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές 2023.

Στα «πράσινα» ψηφοδέλτια θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Σαργκάνης, αλλά και ο γιος του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στην Α’ Αθήνας θα αναμετρηθούν ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Παύλος Γερουλάνος και η Ρωξάννα Μπέη, κόρη του αείμνηστου Δημάρχου Αθηνών.

Στο Νότιο Τομέα κατεβαίνει ο Παύλος Χρηστίδης, ο Στέφανος Ξεκαλάκης και η Τόνια Αντωνίου

Στον Δυτικό Τομέα στα ψηφοδέλτια θα βρεθούν η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Στην Ανατολική Αττική ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

Στο Ρέθυμνο θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Στη Ροδόπη θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου φαίνεται ότι συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Αυτό που προξενεί πάντως μεγάλη και αρνητική εντύπωση είναι ότι στο Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο, τη Μιλένα Αποστολάκη, και την Κατερίνα Μπατζελή, ο υμνητής του «Μητσοτακισμού», Ανδρέας Παπαδόπουλος!

Ο γυρολόγος – υβριστής Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην σύντροφος της Αλεξίας Μπακογιάννη, έχει διακριθεί για τους ύμνους στην οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και την. «κριτική» που ασκούσε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν η Αείμνηστη Φώφη Γεννηματά έδινε τη μάχη με το θάνατο!

Και όμως, αυτός ο άνθρωπος κατάφερε και τρύπωσε στα ψηφοδέλτια, προκαλώντας φυσικά ρίγη συγκίνησης και αισιοδοξίας στο Μέγαρο Μαξίμου…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X