Παρασκήνιο

Τα σχέδια Σαμαρά και ο υπόγειος ¨πόλεμος¨ στη Ν.Δ.

Τα σχέδια Σαμαρά και ο υπόγειος ¨πόλεμος¨ στη Ν.Δ.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη σύναξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Ρώμη δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε συγκυριακή.

Ηταν μία κίνηση, η οποία για τους γνωρίζοντες τις υπόγειες διεργασίες στα παρασκήνια της Νέας Δημοκρατίας, εντάσσεται σε σχέδιο επαναδραστηριοποίησης του πρώην πρωθυπουργού με τελικό σκοπό την ολική επαναφορά του.

Ο Αντώνης Σαμαράς, λένε συνομιλητές του θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φτάσει στα όρια του και δεν τραβάει.

Μάλιστα η εκτίμηση αυτή ενισχύθηκε από τα τελευταία γκάλοπ τα οποία δείχνουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ «ξεφούσκωσε»  και θα συνεχίσει να «ξεφουσκώνει», λένε Σαμαρικοί.

Εκτιμούν ότι το νέο τοπίο δίνει την ευκαιρία στον Αντώνη Σαμαρά να επιδιώξει την ολική επαναφορά, επιδίωξη που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αν στις επόμενες σφυγμομετρήσεις συνεχιστεί η κατηφόρα του Κυριάκου.

Αλλά και ο Κυριάκος δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Και ήδη, όπως, σας έχουμε ενημερώσει προετοιμάζει  κινήσεις με τις οποίες θα αντιμετωπίσει όσους του σκάβουν το λάκκο, χτυπώντας δυνατά όταν θα του δίνονται αφορμές.

Πάντως, ο ενδοκομματικός ¨πόλεμος¨ τώρα ζεσταίνεται και στο πεδίο της μάχης, σύντομα θα πάρουν θέση και οι Καραμανλικοί, οι οποίοι προς το παρόν βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης ικανής ηγετικής προσωπικότητας.

Το ορόσημο των εξελίξεων δεν θα εξαντληθεί στο συνέδριο τον Δεκέμβριο, όπου θα γίνει προσπάθεια αποδυνάμωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X