Πολιτική

Τελεσίγραφο Οικονόμου: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η επίταξη των ιδιωτών γιατρών αν δεν ανταποκριθούν

Τελεσίγραφο Οικονόμου: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η επίταξη των ιδιωτών γιατρών αν δεν ανταποκριθούν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άλλο ένα σαφές μήνυμα από την κυβέρνηση όσον αφορά στις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του αγώνα του ΕΣΥ κατά του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενημέρωσε πως οι επιτάξεις θα αρχίσουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει εθελοντική ανταπόκριση.

Ίδια παρατήρηση έκανε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έκρινε πως δεν θα πληρωθούν οι θέσεις οικειοθελώς.

Ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε και για τις κλίνες που έχουν διατεθεί από ιδιωτικές κλινικές, αναφέροντας πως είναι 200 στη Θεσσαλονίκη και 2016 στη Θεσσαλία για περιστατικά COVID, και από 150 σε κάθε μία από τις δύο περιοχές για περιστατικά non COVID.

Νέα μέτρα

Ερωτώμενος για την πιθανότητα νέων μέτρων, επεσήμανε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται με βάση συγκεκριμένους άξονες.

Προωθεί τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τους ανεμβολιάστους πολίτες και τους ελέγχους για την τήρησή τους.

Ακόμα, προσπάθεια γίνεται για την αύξηση των εμβολιασμών για την πρώτη και την τρίτη, ενισχυτική, δόση.

«Η βασική, η ασφαλέστερη, η αποδοτικότερη οδός περιορισμού των κρουσμάτων, αλλά και των συνεπειών της ασθένειας είναι όπως έχουν καταλήξει όλοι οι αρμόδιοι επιστήμονες, ο εμβολιασμός» είπε.

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα και ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς» ξεκαθάρισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X