Πολιτική

Το χαβά της η Τουρκία, απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με «απάντηση στο πεδίο»

Το χαβά της η Τουρκία, απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με «απάντηση στο πεδίο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις απειλές που εκτόξευσε ύστερα από τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ, η Τουρκία επιμένει προκλητικά και αυτή τη φορά απειλεί την Κύπρο με απάντηση στο πεδίο και την κατηγορεί πως μαζί με την Ελλάδα… προκαλούν!

Σε νέα προκλητική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απειλεί την Κύπρο αν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια για γεωτρήσεις, τον Νοέμβριο, θα λάβει “απάντηση” στο πεδίο. Ταυτόχρονα, μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα πως μαζί με την Κύπρο κάνουν «βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο» και στέλνουν πλοία στην… τουρκική υφαλοκρηπίδα!

Στην ανακοίνωσή του, ο Τανζού Μπιλγκίτς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφέρει σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ: «Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται.

Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X