Πολιτική

Το νέο κατόρθωμα του Αδωνι Γεωργιάδη…

Το νέο κατόρθωμα του Αδωνι Γεωργιάδη…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τελειωμό δεν έχουν τα κατορθώματα του Αδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης που “όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει”, αυτή τη φορά έδωσε τα ρέστα του για την ΕΥΠ, αφού τάχθηκε υπέρ της παρακολούθησης της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού αν…

Τοποθετήθηκε δηλαδή στο ίδιο μήκος κύματος με την εισαγγελέα της ΕΥΠ ότι η Υπηρεσία μπορεί ανεξέλεγκτα να παρακολουθεί όποιον και όποια θέλει. Την επικίνδυνη αυτή άποψη που θέλει την ΕΥΠ τελείως ανεξέλεγκτη ο Αδωνις Γεωργιάδης της εξέφρασε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM. Ο πονηρός Αδωνις έβαλε και έναν φερετζέ. Είπε αρκεί να εφαρμόζεται ο νόμος. Και ποιος θα κρίνει ότι πρέπει να παρακολουθηθεί η Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός. Μία εισαγγελέας ή άντε δύο.

«Δεν υπάρχει κανένας που να εξαιρείται από τη δυνατότητα της ΕΥΠ να παρακολουθήσει κάποιον, αρκεί να τηρεί τη διαδικασία του νόμου», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τα όσα είχε πει η Βασιλική Βλάχου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων.

Αναλυτικά ο σχετικός διάλογος του υπουργού Ανάπτυξης με τον Βασίλη Σκουρή:

Σκουρής: Υπάρχουν και τραγικά πράγματα σε αυτή την ιστορία. Είναι δυνατόν να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ υπουργοί, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων;»

Γεωργιάδης: «Έχω εκφράσει πολλές φορές τη γνώμη μου και θα την ξαναπώ. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενός δημοκρατικού κράτους, και αυτό τη διαφοροποιεί από Υπηρεσίες τύπου KGB ή ΣΤΑΖΙ, μπορεί να παρακολουθεί τους πάντες υπό τη διαδικασία που η δημοκρατία έχει ορίσει».

Σκουρής: Συμφωνείτε δηλαδή με την εισαγγελέα της ΕΥΠ που λέει ότι ‘εγώ είμαι ανέλεγκτη και μπορώ να παρακολουθώ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας’;

Γεωργιάδης: «Ασφαλώς και ναι. Εάν τηρηθεί η διαδικασία σας είπα. Έλεγε ο νόμος του κ. Τσίπρα τότε ότι ‘με άδεια της εισαγγελέως της ΕΥΠ’. Τώρα εμείς βάλαμε και δεύτερο εισαγγελέα. Δηλαδή η διαφορά μιας μυστικής υπηρεσίας δημοκρατικής χώρας από μια τυραννική χώρα δεν είναι το ποιους παρακολουθεί αλλά με ποια διαδικασία».

Σκουρής: Μπορεί η ΕΥΠ να παρακολουθεί τον Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη;

Γεωργιάδης: «Αν η ΕΥΠ έχει την πληροφορία ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόκειται να πουλήσει μυστικά το υπουργείο Ανάπτυξης στους Τούρκους δεν πρέπει να με ελέγξει; Επειδή είμαι ο Άδωνις Γεωργιάδης; Επειδή είμαι ωραίος;»

Σκουρής: Επαναλαμβάνω, θα ελέγξει τον Μητσοτάκη για παράδειγμα;

Γεωργιάδης: «Σας είπα, η ΕΥΠ εφόσον τηρεί τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος…»

Σκουρής: Δηλαδή θα παρακολουθεί τον Μητσοτάκη η ΕΥΠ και θα το μάθει μετά από 3 χρόνια.

Γεωργιάδης: «Εφόσον ακολουθείται η διαδικασία. Δεν είναι ότι δεν παρακολουθείς. Αν θέλετε κ. Σκουρή να είστε βέβαιος ότι δεν σας παρακολουθεί το τηλέφωνο μια μυστική υπηρεσία, την καταργείς την υπηρεσία. Μην την έχουμε.

Η δουλειά των μυστικών υπηρεσιών είναι να παρακολουθούν και τηλέφωνα ξέρετε. Επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσαν 14 χιλιάδες τηλέφωνα τον χρόνο, τώρα το καταλάβανε ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα;

Δεν υπάρχει κανένας που να εξαιρείται από τη δυνατότητα της ΕΥΠ να παρακολουθήσει κάποιον, αρκεί να τηρεί τη διαδικασία του νόμου. Εάν κάποιος διαφωνεί με ένα νόμο έχει νόμιμα δικαιώματα προσφυγής στη Δικαιοσύνη, η οποία και μπορεί να κρίνει τη συνταγματικότητα των νόμων. Και ασφαλώς αν ο συγκεκριμένος νόμος κριθεί αντισυνταγματικός δεν ισχύει. Έως ότου κριθεί αντισυνταγματικός, όμως, ο νόμος ισχύει».

Ξέφυγε εντελώς και μάλιστα επικίνδυνα με πρόσχημα την εφαρμογή του νόμου… Και την ΕΥΠ ποιος την ελέγχει; Μήπως ο Μητσοτάκης;

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο 08:35”:

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X