Θέμα

«Τρίζει» η κυβέρνηση – Με τα «νερά» του Σταϊκούρα ο Άδωνις μετά την… κατσάδα υπό το «βλέμμα» Μητσοτάκη! video

«Τρίζει» η κυβέρνηση – Με τα «νερά» του Σταϊκούρα ο Άδωνις μετά την… κατσάδα υπό το «βλέμμα» Μητσοτάκη! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ή και όχι. Θα… δείξει η πορεία. Ο eretikos.gr σας έχει ήδη ενημερώσει για το αλαλούμ που επικρατεί στα ενδότερα της κυβέρνησης, με την υποσημείωση ότι η λέξη «αλαλούμ» είναι μάλλον επιεικής και δεν αποτυπώνει ρεαλιστικά το μπάχαλο και τις διυπουργικές «μαχαιριές» των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «γείωσε» με τον πιο… εκκωφαντικό τρόπο τις εξαγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακρίβεια σκέπτεται να μειώσει τον ΦΠΑ. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, με συμμετοχή των υπουργών Χρ. Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Θοδ. Σκυλλακάκη, Σπήλιου Λιβανού, Γιώργου Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, είχαμε… σόου!

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε έξαλλος κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χωρίς να έχει συνεννοηθεί με… κανέναν έσπευσε να δημιουργήσει προσδοκίες στο καταναλωτικό κοινό. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος  Σταϊκούρας  αναφερόμενος σε ένα – ένα τα προϊόντα (ψωμί, γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο, άλευρα) τεκμηρίωσε  το δημοσιονομικό κόστος που θα προκύψει από ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ, το οποίο προσδιόρισε στο περίπου 1,5 δις ευρώ.

«Εγώ άνοιξα το θέμα» λέγεται ότι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά από έντονη συζήτηση για να πάρει την απάντηση από τον έξαλλο συνάδελφο του: «Εσύ καλά θα κάνεις να μην μιλάς»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να συμφώνησε απολύτως με το σκεπτικό του ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει τώρα σε μείωση του ΦΠΑ, αναγκαστικά σε λίγο διάστημα θα πρέπει να τον ξαναφέρει στα σημερινά επίπεδα.

Από «τίγρης»… «γατάκι» σήμερα ο Άδωνις!

Μια μέρα μετά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε… άλλος άνθρωπος! Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως το θέμα της ακρίβειας είναι παγκόσμιο συνεπώς δεν θα έμενε ανεπηρέαστη η χώρα μας. Ως παράδειγμα σημείωσε ότι σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πληθωρισμό 7,1%, ο οποίος είναι ο υψηλότερος από τη δεκαετία του ’70.

Σε ό,τι αφορά το θέμα με τις δηλώσεις για τη μείωση συντελεστών του ΦΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανατιμήσεις που αναμένονται σε βασικά αγαθά, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά διαφωνία με τον κ. Σταϊκούρα (!) αλλά αντίθετα υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και μεταξύ των υπουργείων τους.

«Ανεμελιά» και δημοσκοπήσεις… ψαλιδίζουν το πρόστιμο στους άνω των 60 – Άγριο παρασκήνιο με «γαλάζιους» βουλευτές

Όπως παραδέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης, ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός. «Και έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης. Η καρδούλα του το ήξερε…

Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να σημειώσει -μπας και… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα- πως «η κυβέρνηση έχει και άλλα εργαλεία» και ότι «τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει πακέτα μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που στοχεύουν τόσο στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όσο και στην ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται»…

Δείτε τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την μεγάλη «σφαγή» στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X