Πολιτική

Τσίπρας: Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τσίπρας: Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τσίπρας: «Η πλειοψηφία αδυνατεί να βγάλει το μήνα. Και μια χούφτα επιχειρήσεις έχουν προκλητικά και πρωτοφανή υπερκέρδη»
«Η σημερινή συζήτηση έχει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα να δώσει προς τον ελληνικό λαό. Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής.

«Άρα, θα είναι και ένας προϋπολογισμός που δεν θα εφαρμοστεί καθώς «πολύ σύντομα μια νέα προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα βρίσκεται σε αυτά εδώ τα έδρανα», εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

«Προκαλείτε μιλώντας για τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας. Μιλάτε εσείς που χρεοκοπήσατε δύο φορές τη χώρα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Μας παραδώσατε μία χρεοκοπημένη χώρα με άδεια ταμεία, με αρύθμιστο χρέος, με ανεργία των νέων στο 60%», συμπλήρωσε.

«Η πλειοψηφία αδυνατεί να βγάλει το μήνα. Και μια χούφτα επιχειρήσεις έχουν προκλητικά και πρωτοφανή υπερκέρδη. Αυτή είναι η πολιτική Μητσοτάκη. Και σας ακούω να λέτε ότι δήθεν σώσατε τη χώρα και την οικονομία».

«Η ΝΔ έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει χρεοκοπήσει τη χώρα όχι μία αλλά δύο φορές. Μια το 2009 και άλλη μια το 2014. Οι περίφημες μεταρρυθμίσεις που διαφημίζατε δεν ήταν παρά βαθιές περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, άγριοι φόροι και συνολικά σκληρά μέτρα, ύψους 60 δις ευρώ. Και ενώ είχατε κάνει όλα αυτά, παραδώσατε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια χώρα οικονομικά χρεοκοπημένη. Με άδεια ταμεία. Με αρρύθμιστο χρέος.

Εκτός αγορών. Με δεσμεύσεις για δημοσιονομικούς στόχους που δεν είχαν επιτευχθεί ποτέ. Με ένα μνημόνιο «αναντίστρεπτα εκτός τροχιάς». Με γενική ανεργία στο 27% και ανεργία στους νέους στο 60%», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δική σας παράταξη ρήμαξε την οικονομία και οδήγησε σε μία πρωτοφανή κρίση. Νομίζετε ότι σε αυτή τη χώρα η Ιστορία ξεκινά από το 2015; Νομίζετε ότι δεν έχει μνήμη ο λαός;», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Τολμάτε να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετώπισε κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την κρίση που εσείς δημιουργήσατε. Με εντιμότητα, με επιμονή, με σκληρή δουλειά καταφέραμε αυτό που ποτέ δεν φανταζόσασταν. Να βγει η Ελλάδα από το καθεστώς της εποπτείας. Η χώρα κατάφερε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Την επιστροφή στις αγορές… Μας παραδώσατε μία χώρα πνιγμένη στα χρέη. Σας παραδώσαμε μία χώρα με 37 δισ. στα δημόσια Ταμεία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X