Πολιτική

Τσίπρας: Έτσι έκανε… ματ στον Μητσοτάκη!

Τσίπρας: Έτσι έκανε… ματ στον Μητσοτάκη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να «αιφνιδιάσει» με τη στάση του στο θέμα των συνόρων. Κι αυτό διότι δεν εξέφρασε τις απόψεις που πολλοί αντίπαλοι του περίμεναν.

Η ξεκάθαρη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της φύλαξης των συνόρων, μπορεί να ήταν η αυτονόητη, αφού άλλωστε κι ο ίδιος ως πρωθυπουργός είχε κλείσει τα σύνορα στα Έβρο, όμως απ’ ότι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία «αιφνιδιάστηκε».

Τι περίμεναν να κάνει ο Τσίπρας και τι έκανε

Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος, αλλά και η αφίσα τους που κυκλοφορούσε στα social media (η οποία όμως είχε δημιουργηθεί χρόνια νωρίτερα) και μιλούσε για ανοιχτά σύνορα, έκανε τους «αντιπάλους» του Αλέξη Τσίπρα να πιστέψουν πως δεν θα πάρει μια τόσο ξεκάθαρη θέση πάνω στο ζήτημα.

Αυτό, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου, γκρέμισε ουσιαστικά όλη την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς είχαν πεποίθηση πως θα μπορέσουν να «χτίσουν» ένα αφήγημα γύρω από τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο των συνόρων.

Ο Τσίπρας και η «εθνικά επικίνδυνη» στάση της Νέας Δημοκρατίας

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική του ομάδα χαρακτήρισε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας «εθνικά επικίνδυνη» και ζήτησε για μία ακόμη φορά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θέλοντας να πιέσει τον πρωθυπουργό να απευθυνθεί στους αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία σύνοδο κορυφής.

Το πήρε απόφαση, συγκρούεται και τα αλλάζει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Tσίπρας!

Σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων στην ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κατηγορεί την κυβέρνηση πως ψεύδεται. Σημειώνοντας: «Μέσα στον πανικό τους για την κυνική ομολογία της Επιτρόπου Γιόχανσον προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Τι μας λένε; Ότι είπε ψέματα δημοσίως η Επίτροπος που είπε ότι δεν έχει υποβάλλει τέτοιο αίτημα η κυβέρνηση; Να βγουν να το πουν ευθέως.

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Μηταράκη και την επιστολή Κουμουτσάκου, αλλά και από τις δηλώσεις Μητσοτάκη στον Έβρο, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει την πάγια θέση για αναθεώρηση του Δουβλίνου και του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου. Αυτό έλειπε να άλλαζε αυτή την εθνική θέση η κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι έχουν κάνει μία αναφορά είτε στη δήλωσή του ο κ. Μηταράκης είτε στην άσχετη επιστολή του ο κ. Κουμουτσάκος, προφανώς δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση υπέβαλε σχετικό αίτημα για μετεγκατάσταση προσφύγων και διαμοιρασμό των βαρών της κρίσης, όπως επιβάλλει η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Τσίπρας και ο “πόλεμος” για το άσυλο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα στελέχη της Κουμουνδούρου και για το ζήτημα του «παγώματος» των αιτήσεων ασύλου. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το πάγωμα του ασύλου για ένα μήνα θα καθυστερεί, αντί να επιταχύνει, την διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και θα παρατείνει την παραμονή στη χώρα. Την ώρα μάλιστα που πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο υποτίθεται για επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου».

ΣΥΡΙΖA: Οι «προεδρικοί» ετοιμάζουν κείμενο μετά το… νεύμα Τσίπρα!

Αναρωτώμενοι μάλιστα πιο θα είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης και αν απελάσει τους μετανάστες, που ακριβώς θα τους στείλει έλεγαν: «Γεννάται παράλληλα το πρακτικό ερώτημα- πέραν του θέματος διεθνούς δικαίου- ποιος θα δέχεται την επιστροφή των ατόμων αυτών; Θα δεχτεί η ΕΕ τη μετεγκατάστασή τους σε ευρωπαϊκές χώρες; Θα βοηθήσει η ΕΕ στην επιστροφή ατόμων στην χώρα προέλευσής τους, οι οποίοι έχουν στερηθεί το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου;

Θα τους δεχτεί η Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα έχει αναστείλει την εφαρμογή της Δήλωσης; Θα δεχτούν οι χώρες προέλευσης; Οι οποίες με τεράστια δυσκολία δέχονται αναγκαστικές επιστροφές ακόμα και από τη Γερμανία, ατόμων των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί σε όλα τα επίπεδα; Και ακόμα και αν βρεθεί λύση, πού θα μείνουν για μήνες χιλιάδες νέες αφίξεις, μέχρι να εφαρμοστεί;».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X