Επιλογές

Τσίπρας «πυροβολεί» Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά

Τσίπρας «πυροβολεί» Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πρώην πρωθυπουργοί, οι Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς βρέθηκαν στο στόχαστρο του σημερινού πρωθυπουργού. Την αφορμή για να… επιτεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε η πρόσφατη εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια σιωπής.

Όμως, αξιοποιώντας αυτή τη συγκυρία ο πρωθυπουργός επιδιώκει πλέον την σύγκριση με τους προκατόχους του για να θυμίσει ότι οι προηγούμενοι οδήγησαν την χώρα στα μνημόνια, όμως ο ίδιος είναι εκείνος ο πρωθυπουργός που έβγαλε την χώρα εκτός μνημονίων, στο ξέφωτο.

Ο Τσίπρας και οι… πρώην

Ως εκ τούτου διόλου τυχαία ο πρωθυπουργός είπε αργά χθες το βράδυ από την πόλη της Καβάλας, την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του: «Μακάρι να ήμουν κι εγώ ένας πρωθυπουργός που μοίραζε παροχές κι έκανε ρουσφέτια και διορισμούς», για να συμπληρώσει. «Βρέθηκα όμως να μαζέψω τα ασυμμάζευτα και τα σπασμένα αυτών που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία».

Δέκα ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να υπερτονίσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του αλλά και την αποτελεσματικότητά της στο να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ανάκαμψη. Διόλου τυχαία επιχειρεί να επισημάνει στους ψηφοφόρους πως αυτοί που ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας επιθυμούν να επιστρέψουν τώρα με νέο πρόσωπο. Έτσι, για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά κατά την περίοδο της δικής του θητείας άσκησε ευθεία κριτική στον Κώστα Καραμανλή στον οποίο μάλιστα καταλόγισε πως δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει καμία αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του, αλλά και για το γεγονός ότι παρέδωσε την χώρα με 24 δις πρωτογενές έλλειμμα!

Ο Τσίπρας και η… απόδραση του Καραμανλή

Επίσης δεν είναι συμπτωματικό πως η κριτική του εστιάστηκε και στην απόδραση του Κώστα Καραμανλή από την εξουσία. Με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έφυγε στα μέσα της θητείας για να μην δώσει την μάχη. Ομοίως για …φυγή κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζοντας πως οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ και μετά την παρέδωσε σ’ έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό (εννοούσε τον Λ. Παπαδήμο). Κατά κάποιο τρόπο για απόδραση κατηγόρησε και τον Αντώνη Σαμαρά θυμίζοντας πως δεν έκανε τίποτα σε σχέση με τα περίφημα «Ζάππεια» αντιθέτως έφυγε πιο νωρίς για να εφαρμόσει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης.

Ολγα Γεροβασίλη εναντίον ΝΔ και Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες στην συνέντευξή του στο Open προσέδωσε χαρακτηριστικά επιπόλαιου πολιτικού και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λέγοντας πως το τρίπτυχό του για μειώσεις φόρων, περισσότερες δουλειές και ανάπτυξη χωρίς να εξηγεί πώς θα βρεθούν τα λεφτά τού θυμίζει το περίφημο «λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου».

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι πέρυσι το καλοκαίρι βρισκόταν σε στενές επαφές με τον Σταύρο Θεοδωράκη, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει και μία κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι το οποίο θα διαδεχόταν επί της ουσίας τους ΑΝΕΛ.

Ο πρωθυπουργός δεν είπε περισσότερα, όμως η ιστορία αργά ή γρήγορα θα φωτιστεί…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X