Θέμα

Τσίπρας: Θα αναλάβετε καμία ευθύνη; Ο Μητσοτάκης έκανε τον μεσάζοντα με την Αττική Οδό!

Τσίπρας: Θα αναλάβετε καμία ευθύνη; Ο Μητσοτάκης έκανε τον μεσάζοντα με την Αττική Οδό!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα όσα είπε στην ομιλία του ο Χρήστος Στυλιανίδης, έφεραν την έκρηξη και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μη ζητά συγγνώμη χωρίς να εξηγεί το γιατί!

Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Χρήστος Στυλιανίδης, η οποία έγινε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (ίσως και μια ένδειξη στήριξης στον υπουργό του), ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο. Δεν έκρυψε ότι δεν είχε σχεδιάσει να μιλήσει αλλά από τα όσα είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του δημιούργησαν ερωτήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει για μια φορά τις ευθύνες της, χαρακτηρίζοντας τη συγγνώμη της προσχηματική και τον πρωθυπουργό “μεσάζοντα” και “μεσίτη” για την απόφασή του να ζητήσει από την Αττική Οδό να δώσει στους εγκλωβισμένους πολίτες αποζημίωση 2.000 ευρώ.

«Δεν έχω διάθεση αντιδικίας, αλλά δεν είστε οικουμενικός υπουργός. Οφείλετε εξηγήσεις. Δεν κατάλαβα να μας υποδείξατε κάπου που να κάνετε λάθος. Γιατί ζητήσατε συγγνώμη; Μας είπατε δεν έχουμε ραντάρ και war room. Δεν έχουμε ραντάρ για το χιόνι; Αυτό είναι το ζήτημα; Η ΕΜΥ και οι επιστήμονες σας διαψεύδουν. Λένε ότι για πρώτη φορά ένα μοντέλο έδωσε επακριβώς τα πάντα. Ακόμη και μετεωρολόγοι που ανήκουν στην Κ.Ο., της ΝΔ, διέψευσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ήρθατε να πείτε συγγνώμη γιατί δεν είχαμε ραντάρ; Να έχουμε, βεβαίως. Αλλά η ΕΜΥ λέει ότι η κακοκαιρία της Δευτέρας δεν ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων, το 2008 ήταν χειρότερα. Που έγινε το λάθος; Δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός. Έκλεισαν η Μαραθώνος, η Κατεχάκη, η Μεσογείων.

Θα μας πείτε που κάνατε το λάθος ή θα πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα; Ή θα μας πείτε όπως ο Οικονόμου ότι Μαραθώνος και Κατεχάκη δεν ανήκουν στο κράτος για να ρίξετε τις ευθύνες στον Πατούλη; Θα αναλάβετε μια φορά την ευθύνη;

«Δώστε τα πρακτικά»

Ζητήσατε από την Αττική Οδό να διακόψει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων; Γιατί η εταιρία άλλα λέει. Και έρχεστε εσείς να μας πείτε ότι δεν είχαμε κρατήσει πρακτικά. Σας ζητάμε από το πρωί να δώσετε τα πρακτικά.

Πρωθυπουργός μεσάζοντας

Ο πρωθυπουργός έκανε τον μεσάζοντα με την εταιρία λες και δεν υπάρχουν νόμοι, αξιολόγησε μόνος του το κόστος ώστε να δώσει ενδεχομένως την ευκαιρία στην εταιρεία ότι δε θα έχουν άλλες απαιτήσεις οι πολίτες. Δεν είναι ρόλος μεσίτη και διαμεσολαβητή ο ρόλος του πρωθυπουργού. Είναι δυνατόν να μας λέτε ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε ραντάρ ενώ στις συσκέψεις που έγιναν με zoom δεν πατήσατε ένα record; Ή είστε κατσαπλιάδες ή μας λέτε ψέματα και αυτό δεν αξίζει τους Έλληνες πολίτες.

Όταν ζητάτε συγγνώμη, να εξηγείτε το γιατί, αλλιώς είναι προσχηματική και θα σας κρίνει ο λαός», είπε οργισμένος ο Αλέξης Τσίπρας.

Οργή Τσίπρα μέρος δεύτερο

Απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας του, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην είναι προκλητικός, υπενθυμίζοντάς του ότι την περασμένη Δευτέρα, χιλιάδες πολίτες έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, όχι μόνο στην Αττική Οδό.

«Αυτοί από ποιος θα αποζημιωθούν;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θέλει διαρκώς «κάποιος άλλος να φταίει εκτός από εσάς. Ο τρόπος σας επιβεβαιώνει ότι η συγγνώμη ήταν προσχηματική.  Να μας πείτε που κάνατε λάθος και πως θα το διορθώσετε!

Μας λέτε ότι φταίει η ιδιωτική εταιρία, φταίει η ΕΜΥ, φταίνε κάποιοι άλλοι, αλλά σεις πουθενά! Τα έχετε κάνει όλα τέλεια! Είναι η ίδια φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζετε την κριτική μας για την πανδημία και που ακολουθείτε 2,5 χρόνια τώρα.

Όσον αφορά στις προκλητικές αιχμές ότι υπερασπιζόμαστε την Αττική Οδό, κάθε εταιρία έχει συμβατικές υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο. Και δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να διαμεσολαβεί για να διαμορφώνει το πλαίσιο μέσα στο οποίο η εταιρία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Οφείλατε αντί να απευθυνθείτε στον πρόεδρό της, που είναι και νομικός σας σύμβουλος, να μιλήσετε για τις ευθύνες της Αττικής Οδού και τις δικές σας.

Διαπιστώνω για άλλη μια φορά ότι επιχειρείτε να υπεκφύγετε των ευθυνών σας με λαθροχειρίες. Είναι ντροπή να λέτε ότι δεν είχατε πρακτικά ή καταγεγραμμένη μια τέτοια σύσκεψη.

Η Αττική Οδός ισχυρίζεται άλλο, πως θα το αποδείξετε ότι δεν λέει αλήθεια όταν μας λέτε ότι δεν τηρήθηκαν πρακτικά Το να λέτε ψέματα για να αποφύγετε ευθύνες είναι το μεγαλύτερο ατόπημα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στην κατηγορία του πρωθυπουργού πως εκείνος ως δεν ζήτησε συγγνώμη για τη Μάνδρα και το Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «σε δύσκολες στιγμές για τη δική μου κυβέρνηση, ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, όχι μόνο συγγνώμη και παραιτήθηκαν υπουργοί. Την άλλη μέρα τι είπατε; Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραιτήσεις.Θα πληρώσετε τώρα τη δική σας στάση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X