Πολιτική

Βολές του Κώστα Καραμανλή κατά Κυριάκου Μητσοτάκη

Βολές του Κώστα Καραμανλή κατά Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία βέλη για το μοντέλο εξουσίας Μητσοτάκη από τον Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, που διοργάνωσε η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Δεν είχε το πάθος της εξουσίας, της προβολής, της αλαζονείας. Δεν είχε χορηγούς ή προστάτες, δεν επεδίωκε την εύνοια των ισχυρών ή των μέσων ενημέρωσης» είπε για την εκλιπούσα υπουργό ο πρώην πρωθυπουργός. Προσέθεσε δε ότι η Μαριέττα Γιαννάκου «ήξερε ότι πραγματική πολιτική είναι οι ιδέες, η ενσυναίσθηση και η ανθρωπιά, όχι η δίψα και το κυνήγι της εξουσίας».

 

Η τοποθέτηση ωστόσο αυτή ερμηνεύεται ως μια ευθεία βολή του πρώην πρωθυπουργού προς το μοντέλο εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο Κώστας Καραμανλής – στη σκιά των αποκαλύψεων  στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ανέδειξε τη θεσμική προσήλωση της Μαριέττας Γιαννάκου στο θέμα των αλλαγών του βιβλίου της Ιστορίας.

«Ο σεβασμός της θεσμικής τάξης είναι το ύψιστο καθήκον της εκάστοτε κυβέρνησης σε μια δημοκρατική πολιτεία» έλεγε η Γιαννάκου, σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X