Πολιτική

Βουλή: Αγριος καβγάς Φλωρίδη με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Βουλή: Αγριος καβγάς Φλωρίδη με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τελικά για ακόμα μία φορά αποδείχτηκε πως όσοι αλλαξοπιστήσουν είναι πιο φανατικοί από τους οπαδούς του στρατοπέδου που υποδέχεται τον νεοφερμένο. Γίνονται κάτι σαν γενίτσαροι δηλαδή. Παράδειγμα ο πρώην ΠΑΣΟΚος και νυν Μητσοτακικός Γιώργος Φλωρίδης που έδωσε ρεσιτάλ προκλητικότητας στη Βουλή επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς.

Εφτασε στο σημείο, άκουσον, άκουσον, να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα για προστασία εγκληματιών. «Σας ενοχλεί γιατί τα χρόνια που κυβερνήσατε το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η προστασία και το πώς να προστατέψετε τους εγκληματίες» είπε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με αφορμή την τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Σε ακόμα υψηλότερο τόνο ο Γιώργος Φλωρίδης συνέχισε λέγοντας πως «η τροποποίηση που κάνατε στον Ποινικό Κώδικα του 2019, παρατείνοντας και την λειτουργία της Βουλής για μία εβδομάδα, οδήγησε 5.000 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, στο αρχείο. Η φροντίδα σας ήταν πως ακόμα και και την τελευταία ημέρα που νομοθετούσατε στη Βουλή θα πάνε στο αρχείο 5.000 κακουργηματικές υποθέσεις» και πρόσθεσε:

«Η μόνη σας φροντίδα ήτανε πως οι μεγαλοεγκληματίες που είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη να αθωωθούν μετατρέποντας τα αδικήματα τους, από κακουργήματα σε πλημμελήματα. Ψηφίσατε μέσα σε μία ημέρα 1.100 άρθρα. Στο όνομα του λαού το κάνατε αυτό; Στο όνομα των μεγαλοεγκληματιών το κάνατε».

 

Τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης έφεραν τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς με τον Γιώργο Φλωρίδη να συνεχίζει λέγοντας πως «εσείς πως γίνατε και πως καταντήσατε έτσι και ψηφίσατε την απαλλαγή των κακούργων».

Παίρνοντας τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως «ο Γιώργος Φλωρίδης απέδειξε ότι είναι δυνατόν να πας από τον προοδευτικό χώρο στον ακροδεξιό χωρίς να περάσεις από τον φιλελεύθερο χώρο».

 

Και συνέχισε λέγοντας πως «είχα πολύ καιρό να ακούσω τέτοιο ακροδεξιό λόγο. Από τότε που έφυγε η Χρυσή Αυγή είχα να ακούσω τέτοιο ακροδεξιό λόγο». Κατέληξε μάλιστα λέγοντας: «Συγχαρητήρια για το ταξίδι που κάνατε. Πίστευα ότι τα πιστοποιητικά που δώσατε με χυδαίες αναρτήσεις θα αρκούσαν αλλά έκανα λάθος» και πως «σας αδικώ. Πιστεύετε στην ακροδεξιά».

Ανταπαντώντας ο Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε πως «η διαφορά μας είναι όταν εσείς δεν μπορείτε να προσδώσετε περιεχόμενο στην πολιτική σας ή να την υπερασπιστείτε, καταφεύγετε σε χαρακτηρισμούς» και επικαλούμενος τον υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή είπε πως «εσείς ονομάζετε ακροδεξιά μία πρωτοβουλία υπέρ των δικαιωμάτων των θυμάτων. Αριστερά ονομάζετε ότι κάνατε υπέρ των εγκληματιών. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε πως «με έναν Φλωρίδη που ήταν στο ΠΑΣΟΚ είστε ο ίδιος; Γιατί αυτός ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε ακροδεξιός», υπενθυμίζοντας πως ο Σταύρος Κοντονής «υπερψήφισε τους Ποινικούς Κώδικες. Καλούσε να υπερψηφίσουμε τους Ποινικούς Κώδικες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X