Πολιτική

Βουλή: Τι έλεγε ο Μητσοτάκης για τον Αποστολάκη στην τοποθέτηση από τον Τσίπρα στο υπουργείο Άμυνας (vid)

Βουλή: Τι έλεγε ο Μητσοτάκης για τον Αποστολάκη στην τοποθέτηση από τον Τσίπρα στο υπουργείο Άμυνας (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποστολάκης: «Καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα της διάκρισης της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας», δήλωνε το 2019 στη Βουλή ο σημερινός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος τότε στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει τον ναύαρχο Αποστολάκη, υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του ανέφερε και το εξής: «ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός ο οποίος ανέλαβε θέση υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν ο στρατηγός Σπαντιδάκης. Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα»

Ακόμα είχε υποστηρίξει πως ο ναύαρχος Αποστολάκης έκανε λάθος που αποδέχθηκε την πρόταση Τσίπρα.

«Ζήτησα το λόγο μόνο γιατί θεωρώ και θέλω να πιστεύω άθελά του ότι ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα» είχε απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Συνέκρινε τον Βαγγέλη Αποστολάκη με τον αρχηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Ζητώ να ανακαλέσει. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο και το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Στον πανικό σας προφανώς δεν καταλάβατε αυτό που είπα», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είπα ότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά θεωρώ ότι έκανε λάθος που δέχθηκε την πρότασή σας».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X