Πολιτική

Ξ. Κοντιάδης: Θεσμικό ατόπημα η άρνηση για ενημέρωση της Βουλής από τον Χρήστο Ράμμο

Ξ. Κοντιάδης: Θεσμικό ατόπημα η άρνηση για ενημέρωση της Βουλής από τον Χρήστο Ράμμο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφών Κοντιάδης κάνει λόγο θεσμικό ατόπημα αν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αρνηθεί στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο να παραθέσει στη Βουλή τα στοιχεία της έρευνας για τις παρακολουθήσεις.

Ο κ. Κοντιάδης που είναι πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, σημειώνει ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το αίτημα του κ. Ράμμου να ενημερώσει για τα στοιχεία της έρευνας, δεν θα γίνει δεκτό.

«Ειλικρινά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει ενδεχόμενο στο έγγραφο αίτημα για ακρόαση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να απαντήσει αρνητικά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να συμβεί ένα τέτοιο θεσμικό ατόπημα» τονίζει ο κ. Κοντιάδης στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα, η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είπε «όχι» στο σχετικό αίτημα Ράμμου.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση, ενώ ο Χρ. Ράμμος θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον Φεβρουάριο με την διαδικασία του αιτήματος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επισημαίνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να κληθεί ο Χρ. Ράμμος στη Θεσμών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X