Πολιτική

Ξενοφών Κοντιάδης για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου: Εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων

Ξενοφών Κοντιάδης για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου: Εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγκου, Ισίδωρο Ντογιάκο,  για την γνωμοδότηση με την οποία προσπαθεί να εμποδίσει το ελεγκτικό έργο της ΑΔΑΕ αξαπολύει με ανάρτησή του ο Ξενοφών Κοντιάδης Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και καθηγητής πανεπιστημίου.

Ο Ξενοφών Κοντιάδης, χαρακτηρίζει νομικά αστήρικτη τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τονίζει με έμφαση πως «είναι προφανές ότι αποσκοπεί στον ευνουχισμό της Αρχής».

«Ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί σθεναρά στην αδιανόητη παρέμβαση του εισαγγελέα στη συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη αποστολή της ΑΔΑΕ, με την οποία εκδηλώνεται άλλο ένα εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων» καταλήγει στη δήλωσή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη

«Η σημερινή γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το ελεγκτικό έργο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, είναι νομικά αστήρικτη, παρερμηνεύοντας την ισχύουσα νομοθεσία και το άρθρο 19 παρ. 2 του Συντάγματος. Είναι προφανές ότι αποσκοπεί στον ευνουχισμό της Αρχής, όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει ότι θα συμβεί πριν από λίγες μέρες. Ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί σθεναρά στην αδιανόητη παρέμβαση του εισαγγελέα στη συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη αποστολή της ΑΔΑΕ, με την οποία εκδηλώνεται άλλο ένα εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X