Θέμα

Υπόγειες και φανερές συγκρούσεις υπουργών

Υπόγειες και φανερές συγκρούσεις υπουργών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αντιπαράθεση Σταϊκούρα-Μηταράκη και μάλιστα στο υπουργικό συμβούλιο αποκάλυψε το μέγεθος των αντιπαραθέσεων μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Υποχρέωση τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγάλει κίτρινες κάρτες σε υπουργούς και υφυπουργούς και εμμέσως να απειλήσει με αλλαγές στον επόμενο ανασχηματισμό.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews οι σχέσεις οργής μεταξύ υπουργών είναι διάχυτες. Η πιο μεγάλη ως τώρα είναι μεταξύ Τάκη Θεοδωρικάκου και Νίκης Κεραμέως η οποία ξεκίνησε από τις μάσκες στα σχολεία και συνεχίζεται σε όλα τα ζητήματα των δύο υπουργείων που προκαλούν τριβές.

Ο Βασίλης Κικίλιας πνέει μένεα κατά του Βασίλη Κοντοζαμάνη  από τον ανασχηματισμό και μετά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης του αφαίρεσε αρμοδιότητες και τις έδωσε στον υφυπουργό του, αφήνοντας τον υπουργό σχεδόν χωρίς αρμοδιότητες.

Σε σκληρή αντιπαράθεση βρίσκονται και οι Χρήστος Σταϊκούρας με Κώστα Καραμανλή για του συνωστισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο Καραμανλής ρίχνει τα βάρη στον Σταϊκούρα και τον κατηγορεί ότι δεν δίνει χρήματα. Ο δε υπουργός Οικονομικών απαντά ότι ο υπουργός Μεταφορών δεν είχε κανέναν σχέδιο και δεν παρουσίασε αίτημα εγκαίρως για να βρεθούν τα χρήματα από το προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δέχεται πυρά για τη λέξη “ιστορική” για τη συμφωνία των Πρεσπών που μπήκε στο κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση με τον Πομπέο. Το επιτελικό κράτος του Μαξίμου, αν μπορούσε θα τον είχε ήδη εξαποστείλει.

Μεγάλη κόντρα υπάρχει ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Λευτέρη Αυγενάκη και πολλές άλλες που αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Kontranews.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X