Επιλογές

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση του Λοβέρδου για τον Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση του Λοβέρδου για τον Παπαγγελόπουλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το δρόμο για την Βουλή πήρε πριν από λίγη ώρα η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκης για την υπόθεση των χειρισμών της Novartis.

Μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης διαβιβάζεται η συγκεκριμένη κατάθεση, στην οποία γίνεται αναφορά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά και η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει αρχές της εβδομάδας μαζί με τον φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του κι άλλα έγγραφα.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν το νέο υλικό σε συνέχεια της προηγούμενης αναφοράς που έστειλαν στην Βουλή για το θέμα και χωρίς να προχωρούν σε αξιολόγηση ή κρίση, ζητούν από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν «στις δικές τους ενέργειες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

Η κατάθεση Λοβέρδου

Σύμφωνα με πληρφορίες ο κ. Λοβέρδος φέρεται να κατάθεσε ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς εκτελούσαν εντολές του «Ρασπούτιν» για να τον εμπλέξουν στις μίζες της Novartis. Μάλιστα, στην προφορική του κατάθεση ο πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φέρεται να αναφέρθηκε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αν και στη μήνυση του δεν τον είχε κατονομάσει ευθέως ως τον άνθρωπο πίσω από το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν».

Στην 16σελιδη μήνυση του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «από το συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν πρόκυπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρια Ραϊκου δια των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας και τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X