Eretiki Κριτική

Η Π.Ε.Κ.Κ. αποχαιρετά με συγκίνηση τον Μισέλ Δημόπουλο

Η Π.Ε.Κ.Κ. αποχαιρετά με συγκίνηση τον Μισέλ Δημόπουλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τον Eretiko κριτικό Γιάννη Κρουσίνσκυ

Το δικό της αντίο, με ουσιώδη τρόπο, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, τιμώντας τη μνήμη του Μισέλ Δημόπουλου.

Με τίτλο “Μισέλ Δημόπουλος – Ο δικός μας κήρυκας” & εξίσου σημαντικά λόγια αποχαιρετά η Π.Ε.Κ.Κ. έναν άνθρωπο λάτρη του Σινεμά, έναν δικό της άνθρωπο.

Η ανακοίνωση εστίασε στο όραμα του κριτικού, καλλιτεχνικού διευθυντή (ΦΚΘ 1992-2004) & ανθρώπου του Κινηματογράφου για την καθοριστική, διεθνιστική μετάβαση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μισέλ Δημόπουλος – “Ο δικός μας κήρυκας”

Ανακοίνωση

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου λυπάται βαθιά, γιατί έχασε έναν δικό της άνθρωπο, που ως την τελευταία του στιγμή ανέπνεε με Σινεμά. Ιδρυτικό μέλος της ο Μισέλ Δημόπουλος, Αντιπρόεδρος και Ταμίας της κάποτε, κλήθηκε από την Π.Ε.Κ.Κ. να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή της μετάβασης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη σημερινή διεθνή του μορφή.

Ανταποκρίθηκε με θαυμαστή πληρότητα στο έργο του, έδωσε σχήμα και μορφή σε κάτι που για πολλούς αποτελούσε άπιαστο όνειρο και το Φεστιβάλ εξακολουθεί να ζει χάρη στο δικό του όραμα. Ελάχιστοι άνθρωποι του κινηματογραφικού χώρου είχαν το χάρισμα να σταθούν “σηματωροί και κήρυκες” στην Έβδομη Τέχνη του τόπου μας.

Τον αποχαιρετούμε και δεν μπορεί παρά να τον φέρνουμε στη μνήμη μας, κάθε φορά που θα εισερχόμαστε στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, κάθε φορά που θα παίρνουμε εντός τους τις δικές μας ανάσες κινηματογραφικού οξυγόνου.”

Το ΔΣ της Π.Ε.Κ.Κ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X