Πολιτισμός

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Τι φταίει με τον ελληνικό κινηματογράφο

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Τι φταίει με τον ελληνικό κινηματογράφο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης συνεχίζει και φέτος να υποδύεται έναν από τους τρεις «Ήρωες» στο θέατρο «Βασιλάκου», ενώ πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Ant1 «Κάνε γονείς να δεις καλό».

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θεωρεί παρήγορο που οι νέοι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν θέατρο. Επισημαίνει όμως πως οι νέοι επειδή έχουν μεγαλώσει με την ιδιωτική τηλεόραση κι έχουνε διαφορετικά κριτήρια, προτιμούν παραστάσεις που δεν είναι και πολύ «καθαρόαιμο» θέατρο. Είναι δηλαδή περισσότερο μια διασκέδαση παρά μια θεατρική δουλειά.

Τονίζει με ικανοποίηση πως το θέατρο πηγαίνει καλά, γιατί όπως λέει το ζωντανό, το live θέαμα είναι ακόμα ελκυστικό. Εκφράζει όμως τον προβληματισμό του για το ελληνικό σινεμά σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ακριβό… σπορ για το οποίο οι παραγωγοί δεν δίνουν χρήματα, επειδή δεν υπάρχει μεγάλη προσέλευση θεατών στην Ελλάδα, ενώ όπως αναφέρει λείπουν και τα καλά σενάρια. Ένας ακόμη λόγος -όπως υπογραμμίζει- ίσως είναι γιατί στα συνδρομητικά κανάλια υπάρχουν καταπληκτικές σειρές και ταινίες και γι΄ αυτό ο κόσμος δύσκολα βγαίνει απ΄ το σπίτι του να πάει στο σινεμά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X