Πολιτισμός

Καλαμάτα: Κόντρα του δημάρχου με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Δρόμου

Καλαμάτα: Κόντρα του δημάρχου με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Δρόμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Όταν η Δημοτική Αρχή φορά τη «μάσκα» της τήρησης του νόμου για το 10ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας». Κόντρα Νίκα- Διοργανωτών για το καταργηθέν Φεστιβάλ στην Καλαμάτα.

Για ένα φεστιβάλ θεσμός που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση της πόλης αποδεδειγμένα, λόγω της τεράστιας συνεπούς συμμετοχής και στήριξης από κόσμο όλων των ηλικιών.

«Ένα πολιτιστικό φεστιβάλ με συμμετοχή από την πρώτη κιόλας μέρα 4000 ατόμων, κυρίως νέων ηλικιών, ένα φεστιβάλ τέχνης και ελεύθερης έκφρασης, ένα φεστιβάλ μη εμπορευματοποιημένο, δεν μπορεί παρά να συνιστά απειλή και να τραντάζει τα αντανακλαστικά όσων εμφορούνται από ιδεοληψίες συντηριτικές…» αλλά και για τον μη κερδοσκοπικό-εμπορικό χαρακτήρα του αναφέρουν.

«Δεν μπορεί παρά να δυσαρεστεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι στερήθηκαν από την πρώτη μέρα 4000 πελάτες, ή τουλάχιστον έτσι θέλουν οι ίδιοι να πιστεύουν. Δεν δύνατα παρά να χαλάει την πιάτσα σε μία χώρα που μας έχουν μάθει πως η διασκέδαση και η ψυχαγωγία δεν παρέχονται ουδέποτε δωρεάν»… «Το Φεστιβάλ Δρόμου δεν ανήκει σε κανέναν Δήμο και σε καμία Αρχή…».

Ερωτήματα που, καταρχάς, σχετίζονται με το υπερβάλλον μέγεθος της αυστηρότητας που επέλεξε να επιδείξει ο Δήμος, στηριζόμενος σε μια πρόφαση στην οποία όμως δεν φαίνεται να αποδίδει την ίδια βαρύτητα όταν η ενόχληση κατοίκων οικιστικών περιοχών προέρχεται από γνωστά νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, όπου η μουσική καλά κρατεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όταν όλο το κέντρο «χορεύει», παραμένοντας άγρυπνο, στον ρυθμό του καταναλωτικού παροξυσμού κάθε Λευκής Νύχτας, με τα μαγαζιά να παραμένουν ανοιχτά και να θορυβοποιούν μέχρι τα ξημερώματα. Δυο μέτρα και δυο σταθμά;…

Ερωτήματα που αφορούν στην αντιφατικότητα μεταξύ της εν λόγω απόφασης και της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.

  • Οι απαντήσεις που έδωσαν χθες οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας στο δήμαρχο της πόλης, έπειτα από τις δηλώσεις του δεύτερου για την ακυρωθείσα εκδήλωση.

Ειδικότερα, θέλησαν να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και, όπως είπαν χαρακτηριστικά, σοκαρίστηκαν από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα που αφορούσαν στο 10ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας.
Παρά την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει, πάντως, δήλωσαν πρόθυμοι να καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης με το δήμαρχο, ενώ για ακόμα μια φορά ζήτησαν συγγνώμη για την υπέρβαση ωραρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Παρασκευής, που ήταν και η (μοναδική;) αιτία που το 10ο Φεστιβάλ τελείωσε πριν καν αρχίσει.
Επίσης, δήλωσαν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε δράσεις που θα έχουν να κάνουν με τη νεολαία, καθώς η Καλαμάτα υστερεί σε αυτόν τον τομέα.

Συνέντευξη Τύπου
Αρχικά, λοιπόν, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δήλωσαν σοκαρισμένα από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα, θεωρώντας ότι η πληροφόρηση που είχε δεν ήταν ακριβής.
Απαντώντας στις προχθεσινές δηλώσεις, ανέφεραν ότι το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένας αναγνωρισμένος θεσμός και όχι ένα αυτοαποκαλούμενο Φεστιβάλ του Δρόμου, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Νίκας.
Σχολιάζοντας την άποψη ότι οι διοργανωτές ζήτησαν από το δήμαρχο Καλαμάτας τη συμβουλή του για το φετινό Φεστιβάλ, υποστήριξαν ότι την περασμένη Τετάρτη δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του δημάρχου, που τους ζητούσε να ακυρώσουν το φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που ήδη είχε μετατραπεί σε Φεστιβάλ Αλληλεγγύης λόγω των γεγονότων στην Αττική και, μάλιστα, πάνω από 20 φορείς είχαν δηλώσει την υποστήριξή τους. Αυτό μεταμόρφωσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση σε ένα μεγάλο γεγονός αλληλεγγύης για όλη την πόλη.
Σχετικά με την άποψη του δημάρχου ότι η ΚΑΝΕ είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, θέλησαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν πρόκειται για ΜΚΟ, αφού δεν είναι εγγεγραμμένη στο υπουργείο Εξωτερικών ή στο υπουργείο Εσωτερικών και δε λαμβάνει χρηματοδοτήσεις. Πρόκειται για έναν οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης, με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, από τον οποίο έχουν περάσει πάνω από 5.000 άτομα και έχουν εκπαιδευτεί σε διαφορετικά θέματα. Μάλιστα, πρόσθεσαν ότι έχουν αποδείξει ότι με ευγένεια, ηρεμία και σεβασμό προς την πόλη κάνουν δραστηριότητες προς όφελος αυτής, των πολιτών και εν γένει του Δήμου.
Το τελευταίο, δε, ήταν κάτι που τους σόκαρε, καθώς ο Δήμος δεν έδειξε, έστω, λίγη ανοχή, τη στιγμή που- όπως είπαν- είναι γνωστό πως στην Καλαμάτα γίνονται εκδηλώσεις στις οποίες δίδεται μεγαλύτερη ανοχή, εκδηλώσεις που δεν έχουν την απήχηση που έχει το Φεστιβάλ Δρόμου. Ένα φεστιβάλ διεθνούς παραγωγής, στο οποίο έρχονται καλλιτέχνες και εθελοντές από όλο τον κόσμο, μια διαφήμιση για την πόλη, κάτι που στηρίζει την ίδια τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Μιλώντας για την παραγωγή, τα μέλη του Φεστιβάλ που έκαναν δηλώσεις χθες παραδέχθηκαν ότι έγινε λάθος και ζήτησαν ξανά συγγνώμη από τους περίοικους για την ενόχληση που δέχθηκαν.
Σχετικά με το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, γνωρίζουν ότι θα τιμωρηθούν από το δικαστήριο, και καλώς, πιθανότητα με πρόστιμο, κάτι που θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα, αφού είναι το δίκαιο.
Στη συνέχεια τα μέλη της διοργάνωσης δήλωσαν προσβεβλημένα από τις δηλώσεις του δημάρχου και θέλησαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν είναι πολιτικός φορέας, καθώς έχουν αποδείξει πως «ό,τι κάνουν τόσα χρόνια, το κρατούν μακριά από πολιτικά συμφέροντα, μακριά από πολιτικές επιρροές και με πρόσημο τους νέους, που στην πόλη μας δεν έχουν πολλά πράγματα να κάνουν».
Αναφορικά με τις δηλώσεις του Π. Νίκα για το ΣΥΡΙΖΑ, απάντησαν ότι αυτές δεν έχουν χώρο στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ενώ θέλησαν να κάνουν γνωστό ότι δεν έχουν καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με οποιονδήποτε πολιτικό φορέα, κάτι που επιβεβαιώνεται αν κάποιος δει τις δράσεις και τα έργα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια.
Σχετικά με το πότε έκλεισε η μουσική, τα μέλη του Φεστιβάλ Δρόμου δήλωσαν ότι αυτή σταμάτησε στις 1.24 και όχι στις 1.40 που δήλωσε ο δήμαρχος, ενώ επανέλαβαν ότι παραδέχονται ότι ξέφυγαν του ωραρίου που είχε συμφωνηθεί, δηλαδή μέχρι τις 11.30.

Για αυτό, μάλιστα, την επόμενη μέρα έστειλαν έντυπες ανακοινώσεις στις γύρω πολυκατοικίες με τις οποίες ζητούσαν συγγνώμη, ενώ ανέφεραν ότι πολλοί από τους πολίτες της περιοχής δήλωσαν υπέρ του Φεστιβάλ και, μάλιστα, τις επόμενες μέρες βρέθηκαν στο σημείο και έδιναν συγχαρητήρια στη διοργάνωση, παρότι είχε ακυρωθεί.


Περισσότερο, ωστόσο, σοκαρισμένοι δήλωσαν από την άποψη ότι πρόκειται για εκδήλωση βαρβαρότητας, καθώς, αν η επίσημη Αρχή της πόλης θεωρεί βαρβαρότητα τη μουσική που ακούν οι νέοι ή ότι η διασκέδαση των νέων αποτελεί βαρβαρότητα, τότε πρέπει να γίνει μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η νεολαία και τι ανάγκες έχει. Νεολαία που είναι απογοητευμένη, αφού «βρισκόμαστε σε μια βαθιά κρίση, που κατά βάση επηρεάζει τους νέους, χωρίς να υπάρχουν πολιτικές για τη νεολαία και ούτε οργανωμένη στρατηγική, που δημιουργήθηκε πρόσφατα».

Για το υπονοούμενο που αφέθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας για τους εργαζομένους, τα μέλη του φεστιβάλ δήλωσαν ότι και αυτοί εργάζονται και κουράζονται, ενώ διοργανώνουν το φεστιβάλ εθελοντικά τον ελεύθερο χρόνο τους, δουλεύοντας για αυτό τουλάχιστον επί 6 μήνες.

Επίσης, ανέφεραν ότι οι 100 εθελοντές που συμμετείχαν στο φεστιβάλ είναι πολύ απογοητευμένοι και με τον τρόπο που μίλησε ο δήμαρχος, αφού- σύμφωνα με τους ίδιους- αναφέρθηκε υποτιμητικά για αυτούς.
Σχετικά με τη δήλωση ότι σβήνονται like αλλά και τα σχόλια από τη σελίδα του Δήμου Καλαμάτας στο facebook, δήλωσαν ότι δεν είναι δυνατό να σβήσεις like στο facebook.
Από τη σελίδα του Δήμου, όμως, κάποιος σβήνει τα σχόλια των πολιτών, όπως κατήγγειλαν, ενώ είπαν ότι αν χρειαστεί, υπάρχουν print screen.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, σχολίασαν, να τους κατηγορούν τη στιγμή που υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στη σελίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Κλείνοντας το συγκεκριμένο ζήτημα, κάλεσαν το δήμαρχο να επιπλήξει αυτούς που του τα μεταφέρουν, αφού «είναι ψεύδη, τον εκθέτουν και είναι κρίμα».

Σχετικά με την αναφορά του δημάρχου ότι δεν έγιναν άλλες εκδηλώσεις, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ είπαν ότι ούτε αυτό είναι σωστό, καθώς διεξήχθησαν αρκετές σε όλη τη Μεσσηνία. Μάλιστα, πρόσθεσαν ότι πολλοί καλλιτέχνες απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο για να δημιουργηθούν εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους πληγέντες. Έτσι οι ομιλούντες ακολούθησαν αυτή την άποψη, άποψη που κάποιοι θεώρησαν σωστή και κάποιοι λανθασμένη. Μάλιστα, αυτός ήταν ο λόγος που κατήργησαν τον εορταστικό χαρακτήρα του φεστιβάλ, που φέτος συμπλήρωνε 10 του χρόνια, και το μετέτρεψαν σε φεστιβάλ αλληλεγγύης.

Κλείνοντας δήλωσαν αδικημένοι, γιατί η δική τους εκδήλωση αντιμετωπίστηκε με απόλυτη αυστηρότητα, ενώ άλλες, μεταξύ αυτών και του Δήμου, έχουν την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, κάτι που συμβαίνει και με επιχειρήσεις που δουλεύουν επτά μέρες την εβδομάδα για τρεις μήνες με καθημερινή μουσική που ενοχλεί κάποιους από τους γείτονες.

Όπως είπαν ακόμη, ως φορέα τούς ενδιαφέρει η συνεργασία και η συζήτηση, συζήτηση όμως πάνω σε όρους πραγματικούς και σεβασμού, ενώ δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν όσους υποστήριξαν το φεστιβάλ και όσους συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης, αλλά και τις Αρχές που ενεπλάκησαν, καθώς, όπως παρατήρησαν, και από τη Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομία ήταν πολύ ευγενείς και συνεργάσιμοι.

Παράλληλα, κάλεσαν τους πολίτες να υποστηρίξουν όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ενώ ανέφεραν ότι δεν είναι λύση το να τηλεφωνεί κάποιος και να καταγγέλλει ότι μια εκδήλωση δεν τελείωσε στις 11.00 το βράδυ.

Ειδικά αναφερόμενοι στον κόσμο που είναι νευριασμένος, απηύθυναν έκκληση να δείχνει ανοχή, αφού η πόλη χρειάζεται τον πολιτισμό.

Περί πληρωμής μέρους των εξόδων
Σε ερώτηση που τέθηκε, αν ο δήμαρχος είχε δηλώσει πρόθυμος να καλύψει κάποια έξοδα αν δε γινόταν το Φεστιβάλ, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι είναι αληθές και, μάλιστα, είπαν ότι ο δήμαρχος τους είχε διαβεβαιώσει ότι αν η οικονομική ζημιά ήταν μεγάλη, θα προσπαθούσε να καλύψει μεγάλο μέρος.

Τέλος το Πάρκο του ΟΣΕ
Σε άλλη ερώτηση, αν το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ξανά στο ίδιο σημείο και γενικότερα εντός Καλαμάτας, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν έχει παρθεί απόφαση από την οργανωτική επιτροπή. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει συζητηθεί τι θα γίνει στο μέλλον.
Πάντως, ανέφεραν ότι ήδη είχαν αποφασίσει ότι δε θα πραγματοποιηθεί ξανά στον ίδιο χώρο, ενώ συμπλήρωσαν ότι έχουν βρεθεί αρκετοί εναλλακτικοί χώροι και γίνονται σκέψεις για το αν είναι κατάλληλοι για μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Φεστιβάλ Δρόμου.

Διάθεση για συζήτηση με το δήμαρχο Καλαμάτας
Ως γνωστόν, ο Παναγιώτης Νίκας κάλεσε τα μέλη της διοργάνωσης σε συζήτηση. Οι δεύτεροι, λοιπόν, δήλωσαν ότι έχουν αποδείξει εδώ και 10 χρόνια ότι είναι ανοιχτοί σε συζητήσεις και ποτέ δε θα αρνηθούν, σε οποιονδήποτε και αν τη ζητήσει.
Μάλιστα, κάλεσαν και το Δήμο να υπάρξει συνεργασία και να δημιουργηθούν προγράμματα για τη νεολαία στην πόλη.
Όσο για ενδεχόμενη συζήτηση για το Φεστιβάλ, δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται, αν υπάρχουν όροι  όπως «βαρβαρότητα». Αν ο Δήμος θεωρεί κάτι βάρβαρο, σχολίασαν, δύσκολα θα μπορέσει να βοηθήσει, αλλά και πάλι δήλωσαν διατεθειμένοι να το συζητήσουν.

Χρειάζονται δομές για τη νεολαία 
Αυτό, πάντως, που τόνισαν τα μέλη της διοργάνωσης, όπως προαναφέραμε, ήταν ότι θέλουν σε συνεργασία με το Δήμο να δημιουργήσουν δομές για τη νεολαία στην πόλη. Οι ίδιοι δε, έχουν προτάσεις που οι νέοι χρειάζονται πραγματικά.

Ήταν το ωράριο ο πραγματικός λόγος της ακύρωσης;
Ζητώντας ένα σχόλιο, τέλος, για το αν τελικά το ωράριο ήταν ο πραγματικός λόγος που ακυρώθηκε το φεστιβάλ, οι διοργανωτές απάντησαν ότι δε θεωρούν ότι ήταν μόνο αυτός. Το ωράριο, υποστήριξαν, το παραβιάζουν πάρα πολλές εκδηλώσεις, αλλά καμία δεν έχει καταργηθεί.
Όμως, εδώ και χρόνια υπάρχει μια αρνητική αντιμετώπιση από το Δήμο. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι δε γνωρίζουν αν αυτό είναι θέμα του δημάρχου ή κάποιων άλλων, όμως ανέφεραν ότι είχαν πολύ άσχημη αντιμετώπιση πέρυσι από το γενικό γραμματέα του Δήμου, που, μάλιστα, όπως είπαν, επιτέθηκε φραστικά σε μέλος της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος χθες στις δηλώσεις του σημείωσε ότι πριν την έναρξη του Φεστιβάλ τον επισκέφθηκαν «οι εκπρόσωποι του ΚΑΝΕ (σ.σ. Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων), της ΜΚΟ η οποία διοργανώνει τη συγκεκριμένη εκδήλωση (…) και μου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αν πρέπει ή να μη γίνει το Φεστιβάλ, γιατί είχαμε εθνικό πένθος. Τους ευχαρίστησα που με ρώτησαν και τους είπα ότι δεν πρέπει να γίνει το Φεστιβάλ, διότι η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος. Εκατό νεκροί. Και βεβαίως τους νεκρούς στην Ελλάδα τους τιμούμε με συγκεκριμένο τρόπο.

Τους παρακάλεσα όμως αν το κάνουν το Φεστιβάλ να το κάνουν με τρόπο που να παραπέμπει στη θλίψη της χώρας και των κατοίκων της για το συγκεκριμένο γεγονός. Μου είπαν ότι προβληματίζονται διότι έχουν υπογράψει συμβόλαια και αν αναβληθεί το Φεστιβάλ θα έχουν επιπτώσεις οικονομικές. Τους τόνισα ότι αν το αναβάλουν τις οικονομικές επιπτώσεις θα τις αναλάβει ο Δήμος, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, καμία οικονομική επιβάρυνση. Εν πάση περιπτώσει προχώρησαν, έκαναν το Φεστιβάλ. Ήταν η μοναδική εκδήλωση στη Μεσσηνία, είχαν αναβληθεί όλες οι εκδηλώσεις και του Δήμου και των φορέων. Καλώς…»

Σε ό,τι αφορά την παράβαση των διοργανωτών ο κ. Νίκας ανέφερε:

«Το βράδυ της Παρασκευής και ενώ επαναλαμβάνω η ώρα που έπρεπε να τελειώσει η μουσική εκδήλωση ήταν 11 -ή εν πάση περιπτώσει να μην τελειώσει η μουσική εκδήλωση αλλά να μην υπάρχει βομβαρδισμός από τα ηχεία της ευρύτερης περιοχής- πέρασε η 11η που προβλέπεται από το νόμο και μέχρι τις δύο παρά είκοσι τα ηχεία ήταν στη διαπασών και δημιουργούσαν πρόβλημα από την οδό Ακρίτα μέχρι σχεδόν την πλατεία και το Νέδοντα. Έπρεπε η μισή πόλη να βρίσκεται σε έγερση, να ξενυχτήσει για να ακούει θέλει δεν θέλει τη συγκεκριμένη μουσική που αρέσει, καλώς, σε κάποιους».

Ο δήμαρχος συνέχισε τονίζοντας ότι έγιναν δεκάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίες από κόσμο προς τον ίδιο, την αστυνομία και αντιδημάρχους «και βεβαίως λήφθηκε απόφαση την επομένη το πρωί της απόσυρσης της συγκεκριμένης αδειοδότησης».

Ακολούθως ο κ. Νίκας σχολίασε ότι «εγώ είχα πει πρώτος να υπάρξει μια ανοχή. Από τις 11 άντε να πάμε στις 12, όχι στις δύο παρά είκοσι και τα ηχεία στη διαπασών. Μια ολόκληρη περιοχή να υποφέρει, διότι υπάρχουν γέροντες, υπάρχουν ασθενείς, υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει η συγκεκριμένη μουσική και υπάρχουν και εργαζόμενοι. Ευτυχώς σε αυτό τον τόπο κάποιοι εργάζονται και έπρεπε να ξυπνήσουν το πρωί. Λοιπόν μπορούσαν να γίνουν όλα και καλά. Και η εκδήλωση να γίνει και κατά τις 11 ή έστω στις 12 να χαμηλώσουν τα ηχητικά και να υπάρχει και ένας αλληλοσεβασμός.

Δεν έγιναν όλα αυτά, δεν τηρήθηκαν όλα αυτά. Η Αστυνομία υπέβαλε τρεις μηνύσεις παρακαλώ. Όταν σε ένα κατάστημα υποβληθούν τρεις μηνύσεις για τη μουσική γίνεται ανάκληση της άδειας. Και πέστε μου είναι δυνατόν ένας δημόσιος φορέας όπως είναι ο Δήμος να συνεχίσει να παρέχει ένα χώρο ή τη δυνατότητα ηλεκτροδότησης όταν η αστυνομία υποβάλει τρεις μηνύσεις; Και εν πάση περιπτώσει σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχουν νόμοι; Δεν έχουμε υποχρέωση τήρησης των νόμων; Με ανοχή, δεν λέγω, πρώτος το είπα εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλοκαίρι είναι να υπάρχει μια ανοχή. Από την ανοχή όμως μέχρι την εκδήλωση βαρβαρότητας, γιατί περί βαρβαρότητας πρόκειται μέχρι τις 2 τα ηχεία στη διαπασών και η πόλη να είναι στον αέρα».

Κατά τα άλλα ο κ. Νίκας τόνισε ότι «βεβαίως το Φεστιβάλ πρέπει να συνεχίσει να γίνεται αλλά με όρους και κανόνες τους οποίους θα συμφωνούμε και βεβαίως θα πειθαρχούμε όλοι σε αυτό το οποίο λέγει ο νόμος, με ανοχή. Και βεβαίως να βρούμε τον καταλληλότερο χώρο διότι αυτός ο χώρος προφανώς δεν είναι κατάλληλος που να εξυπηρετεί και τα παιδιά για να γίνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Εμείς δεν θέλουμε να καταργηθεί. Επί των ημερών μας γίνεται δέκα χρόνια αλλά θέλουμε να γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τα συμβόλαια που υπογράφουμε και αυτά που επιβάλλει ο νόμος. Τους καλώ για την επόμενη εκδήλωση του χρόνου, που εγώ θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος και τότε να κουβεντιάσουμε πως μπορεί να γίνει χωρίς να ενοχλούμε κανέναν.

Διότι και άλλα φεστιβάλ γίνονται αγαπητοί στην πόλη μας και δεν έχουμε καμία ενόχληση. Και αναφέρθηκα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Εγώ δεν είμαι ιδεολογικά συγγενής. Ούτε μια διαμαρτυρία έχουμε ποτέ. Χιλιάδες άτομα πηγαίνουν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, γιατί να μην γίνονται όλες οι εκδηλώσεις με σεβασμό προς τους γείτονες;

Αυτά έχω να πω με πολύ αγάπη προς τα παιδιά που συμμετέχουν».

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X