Fragilemag

Σινεμά – «Η μέθοδος των Γουίλιαμς»: Αμερικανικό όνειρο σε μαύρο χρώμα

Σινεμά – «Η μέθοδος των Γουίλιαμς»: Αμερικανικό όνειρο σε μαύρο χρώμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

του Παύλου Θ. Κάγιου

Θαυμάζεις το όραμα ενός μαύρου οικογενειάρχη να κάνει τα παιδιά του πρώτα ονόματα στο παγκόσμιο τένις, αλλά κινηματογραφικά λίγες είναι οι περγαμηνές αυτής της ταινίας που είναι υποψήφια για 6 από τα σπουδαιότερα Όσκαρ. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια καλογυρισμένη τηλεοπτική παραγωγή.

Όλη η ταινία στηρίζεται στην όντως αφοπλιστικής απλότητας και εσωτερικού παλμού ερμηνεία τού δύο φορές υποψήφιου για Όσκαρ Γουίλ Σμιθ (Ali, The Pursuit of Happiness, Bad Boys for Life). Το φιλμ που καταγράφει βήμα-βήμα την αληθινή ιστορία του προπονητή, μέντορα και πατέρα που ανέδειξε με πείσμα, όραμα και στρατηγική της …αράχνης, τις τενίστριες κόρες του, Βένους και Σερένα Γουίλιαμς. Παράλληλα, παρακολουθούμε την πραγματική ιστορία μιας οικογένειας που χάρη στην ακλόνητη θέληση και πίστη ανέθρεψε στους κόλπους της δύο από τους μεγαλύτερους θρύλους στον παγκόσμιο πρωταθλητισμό. Δίπλα στη σπουδαία ερμηνεία του Γουίλ Σμιθ και στον ρόλο της μάνας αυτών των κοριτσιών, είναι εξίσου αφοπλιστικής εσωτερικότητας και η ερμηνεία της Άνζανου Έλις.

Το στόρι ξεκινάει με ένα ξεκάθαρο όραμα και ένα παράτολμο σχέδιο 78 σελίδων που έχει γράψει ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς στο οποίο φέρεται αποφασισμένος να γράψει ιστορία μαζί με τις κόρες του, Βένους και Σερένα. Με σκληρές προπονήσεις στα εγκαταλελειμμένα γήπεδα της Καλιφόρνια, τα δύο ακατάβλητα κορίτσια σφυρηλατήθηκαν από την ανυποχώρητη αφοσίωση του πατέρα τους και την ισορροπημένη προσέγγιση της μητέρας τους, για να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X