Πολιτισμός

Το ίντερνετ χειροκροτεί την Νία Βαρντάλος και τον Στέφανο Κασσελάκη Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Το ίντερνετ χειροκροτεί την Νία Βαρντάλος και τον Στέφανο Κασσελάκη Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλο το ίντερνετ χειροκροτεί την Νία Βαρντάλος, καθώς με 30 λέξεις κατακερραύνωσε την Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα, με αφορμή το μείζον διπλωματικό επεισόδιο που εξελίχθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας όταν ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ.

«Τα κλεμμένα γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα, θα έρθω να τα πάρω»
Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και παραγωγός δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία έγραψε:

«Αγαπητό Βρετανικό Μουσείο, θα εκτιμούσαμε τα κλεμμένα γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα, όπου ανήκουν. Σας ευχαριστούμε. ~ Ελλάδα Υ.Γ. Θα έρθω να τα πάρω, έχω μεγάλη τσάντα».

Ενώ στη λεζάντα της ίδιας ανάρτησης πρόσθεσε: «Κρατήσαμε θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης».

Το twitter αποθεώνει Κασσελάκη για την απάντηση που έδωσε στην προσβολή Σούνακ

«Μπράβο Πρόεδρε! Ότι θα επικροτούσα ποτέ κάποια ανάρτηση σου, ειλικρινά δεν το περίμενα» – Το twitter αποθεώνει Κασσελάκη για την απάντηση που έδωσε στην προσβολή Σούνακ (photos)
Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην απαράδεκτη συμπεριφορά του βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τελευταία στιγμή ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση μετά τη συνέντευξή του στο BBC και την αναφορά στα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Τα social έχουν γεμίσει με μηνύματα «μπράβο» και «συγχαρητήρια πρόεδρε».

Sky News: Το Λονδίνο έχει εξετάσει «μπλόκο» στην άδεια εξαγωγής των Γλυπτών

Αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης έχουν εξετάσει πιθανές νομικές οδούς για την απαγόρευση οποιασδήποτε εξαγωγής των Γλυπτών του Παρθενώνα, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Sky News σε σημερινό δημοσίευμα, λίγες ώρες αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε στο παρά πέντε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Sky News, η βρετανική κυβέρνηση συζήτησε κάποια στιγμή να μπλοκάρει την άδεια εξαγωγής των Γλυπτών, την οποία ορισμένοι θεωρούν απαραίτητη για την επιστροφή τους.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον Τζορτζ Οσμπορν, πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργό Οικονομικών των Συντηρητικών, ο οποίος έχει αναφερθεί σε σχέδιο προσωρινού δανεισμού των Γλυπτών.

Ανώτερος εκπρόσωπος των Τόρις, τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, υποστηρίζει, ωστόσο, ότι ο Οσμπορν επεξεργάζεται μια κακή συμφωνία που καθιστά τις θέσεις του ανεπίτρεπτες, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να φύγει.

Υπενθυμίζεται ότι, άλλωστε, η Ντάουνινγκ Στριτ διεμήνυσε ότι ο κ. Σουνάκ δεν θα υποστηρίξει καμία αλλαγή στους ισχύοντες νόμους που εμποδίζουν την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα – και δήλωσε ότι δεν θα τασσόταν υπέρ οποιασδήποτε συμφωνίας δανεισμού τους.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X