Κοινωνία

Πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη κατά του νόμου Κεραμέως

Πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη κατά του νόμου Κεραμέως
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φοιτητική πορείαπρος το άγαλμα Βενιζέλου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό αίτημα την κατάργηση του νόμου Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια που μεταξύ άλλων στοχεύει στη δημιουργία σώματος της αστυνομίας εντός των ΑΕΙ. Παράλληλα, οι φοιτητές ζητούν και το άνοιγμα των σχολών τους.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, οι φοιτητές αρχικά συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου μαα βδομάδα πριν αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε εκκένωση του συγκεκριμένου κτιρίου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Η πορεία με παλμό φέρει πλακάτ και πανό τα οποία ζητούν την κατάργηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, ενώ καταδικάζονται τα φαινόμενα αστυνομικής βίας για τα οποία κατηγορούν η κυβέρνηση.

Πριν λίγη ώρα, η πορεία βρισκόταν στην Εγνατία στο ύψος της Αγγελάκη με κατεύθυνση πάντα το άγαλμα Βενιζέλου, όπου στη μία το μεσημέρι αναμένεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η παρουσία της Αστυνομίας είναι μέχρι στιγμής διακριτική ενώ μετά τη συνένωση θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X