Διεθνή

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η πρώτη αντίδραση της Βασίλισσας μετά το θάνατο του

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η πρώτη αντίδραση της Βασίλισσας μετά το θάνατο του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρίγκιπας Ανδρέας δήλωσε ότι η απώλεια του πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππου, ήταν μία «τρομερή απώλεια» και πως η οικογένειά του κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την βασίλισσα Ελισάβετ.

«Χάσαμε τον παππού όλου του έθνους», πρόσθεσε, σύμφωνα με το BBC, καθώς αποχωρούσε από μία τελετή στο Γουίνδσορ.

Επιπλέον, ο πρίγκιπας Ανδρέας αποκάλυψε τις πρώτες αντιδράσεις της βασίλισσας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Βασίλισσα, όπως θα περιμένατε, είναι ένας εξαιρετικά στωικός άνθρωπος. Περιέγραψε την απώλεια του Πρίγκιπα Φίλιππου, σαν να έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό στη ζωή της, αλλά εμείς, η οικογένεια, οι κοντινοί της άνθρωποι, κάνουμε τα πάντα για να την στηρίξουμε».

Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, ο πρίγκιπας Ανδρέας επισήμανε ότι η βασιλική οικογένεια είναι ευγνώμων για όλα τα μηνύματα και τις αντιδράσεις του κόσμου για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Μιλώντας για τον πατέρα του, ο πρίγκιπας Ανδρέας τόνισε: «Ήταν τόσο ήρεμος. Αν είχες κάποιο πρόβλημα, θα νοιαζόταν για αυτό. Ήταν πάντα εκείνος στον οποίο μπορούσες να προστρέξεις και να σε ακούσει. Είναι μία τεράστια απώλεια. Χάσαμε τον παππού όλου του έθνους. Αισθάνομαι βαθιά λυπημένος και υποστηρικτικός για την μητέρα μου, η οποία την αισθάνεται περισσότερο από όλους».

Κατέληξε λέγοντας, πως γνωρίζει για την τεράστια υποστήριξη τόσο για εκείνη (σ.σ. την Βασίλισσα) αλλά και για όλους μας που περνάμε πλέον αυτήν την τεράστια αλλαγή».

Ο πρίγκιπας Ανδρέας, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2019, μετά από τις κριτικές που δέχθηκε για τη σχέση του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν, μετά από συνέντευξή του στο BBC όπου προσπάθησε να διαψεύσει τις καταγγελίες.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, που «έφυγε» από την ζωή την περασμένη Παρασκευή (09/04) σε ηλικία 99 ετών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου

Βάσει της επιθυμίας του Δούκα του Εδιμβούργου, η κηδεία του ήθελε να μην δημιουργήσει «φασαρία», οπότε θα είναι στρατιωτική και θα τελεστεί από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Την κηδεία, σύμφωνα με τα μέτρα κατά του κορονοϊού, θα παρακολουθήσουν αυστηρά 30 άτομα.

Η σορός του θα ταφεί επίσης στους Κήπους του Φρόγκμορ, όπου είναι ενταφιασμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X