Παρασκήνιο

Προανακριτική για Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε Στουρνάρα, Βαξεβάνη, Τσάδαρη για μάρτυρες

Προανακριτική για Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε Στουρνάρα, Βαξεβάνη, Τσάδαρη για μάρτυρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όσο πιο γρήγορα γίνεται θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κλείσει τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά μετά το φιάσκο με την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα. Χαρακτηριστικό της… βιασύνης, είναι πως ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι δεν έχει να προτείνει άλλους μάρτυρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη πρότεινε ως μάρτυρες τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώην μεγαλοστέλεχος της Attica Bank Θανάση Τσάδαρη και τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους μάρτυρες αποδιοργάνωσε τη Νέα Δημοκρατία με τον Θάνο Πλεύρη να δηλώνει ότι δεν αποδέχεται να πάει στην προανακριτική επιτροπή ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Θετικός εμφανίστηκε στην πρόσκληση για κατάθεση στο πρώην στέλεχος της Attica Bank ενώ αρνητικός στην πρόταση της Ελληνικής Λύσης να καταθέσει η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα.

Προανακριτική για Παππά: Κατάθεση – κόλαφος από Δήμο Βερύκιο για Καλογρίτσα!

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της προανακριτικής η Θεοδώρα Τζάκρη σφυροκόπησε τον πρόεδρο, βουλευτής της ΝΔ Σταύρο Κελέτση ο οποίος για δεύτερη φορά παραδέχθηκε ότι αλλοιώθηκαν τα επίσημα πρακτικά.

Η… χυδαία κοπτοραπτική

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της προανακριτικής ομολόγησε ότι αφαίρεσε από τα πρακτικά ουσιώδεις παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ.

«Ο ψευδής χαρακτηρισμός των βουλευτικών παρεμβάσεων, ως εκτός διαδικασίας κραυγών, φωνών και παρεκβάσεων, σας καθιστά υπότροπο της αξιόποινης πράξης της νόθευσης, με ομολογημένη μάλιστα την εγκληματική συμπεριφορά σας. Αυτά που εσείς χαρακτηρίζεται ανάξια καταγραφής στα πρακτικά, χαρακτηρίζοντάς τα ως «άναρθρες κραυγές» είναι ακριβώς οι δηλώσεις των βουλευτών Τσαβδραρίδη και Μαρκόπουλου, που κατέκλυσαν τον φιλοκυβερνητικό τύπο, προφανώς και με την δική τους σύμφωνη γνώμη, ως ουσιωδέστατες παρεμβάσεις στον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα», επεσήμανε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X