Οικονομία

Προς παράταση 15 ημερών για τις αιτήσεις των δικών του «νόμου Κατσέλη»

Προς παράταση 15 ημερών για τις αιτήσεις των δικών του «νόμου Κατσέλη»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα παραταθεί για 15 ημέρες με τροπολογία που πιθανότατα θα κατατεθεί ,ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία όλοι οι πολίτες που πρέπει να το κάνουν ώστε να μην χάσουν την δικαστική προστασία που τους παρέχετε. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 15 Ιανουαρίου.

Άλλωστε με βάση τις ψηφισμένες διατάξεις για τον επαναπροσδιορισμό 37.000 υποθέσεων , εφόσον δεν γίνει νέα αίτηση τότε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά χάνουν αυτομάτως τη δίκη.

Πλησιάζοντας πάντως την λήξη της προθεσμίας στα μέσα Ιανουαρίου, κρίθηκε ότι πρέπει να δοθεί μια μικρή ανάσα στα νοικοκυριά ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Ρυθμός

Κι αυτο παρά το γεγονός ότι ο αριθμός 37.000 που φαντάζει εξαιρετικά υψηλός , διαιρεμένος σε 15ήμερα λήξης της προθεσμίας ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της πρώτης αίτησης, δίνει έναν αριθμό που προσεγγίζεται πλεον απο τον ρυθμό υποβολής αιτήσεων. Δηλαδή αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις για το πρώτο 15ήμερο αγγίζουν τις 4.500 , κάτι που δείχνει ότι αρχίζει να υπάρχει ρυθμός. Συνεπώς η παράταση της προθεσμίας αναμένεται να δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οι δικηγόροι

Τις προηγούμενες μέρες πάντως οι δικηγόροι και η αντιπολίτευση είχαν αντιδράσει για το θέμα.

Έτοιμοι για στοχευμένη αποχή από τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αν η ασφυκτική προθεσμία που εξελίσσεται εν μέσω της πανδημίας δεν παραταθεί, είχαν δηλώσει οι δικηγόροι της χώρας .

Η Συντονιστική Επιτροπή είχε ζητήσει συγκεκριμένα από την Κυβέρνηση την άμεση παράταση της σχετικής προθεσμίας που λήγει στις 15/1, άλλως, σε περίπτωση που το ζήτημα δεν λυθεί άμεσα, καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε έκτακτη σύγκληση για τη λήψη αποφάσεων, με την πρόταση ακόμα και για στοχευμένη αποχή των δικηγόρων από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Μιλούσαν μάλιστα αφενός για λειτουργικά προβλήματα της ίδιας της πλατφόρμας, και αφετέρου στην αδυναμία των πολιτών να συγκεντρώσουν από τις υπολειτουργούσες Δημόσιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Κτηματολόγια, Υποθηκοφυλακεία κ.ο.κ.) αλλά και από τις Τράπεζες-funds τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία, που πρέπει να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα.

“Έτσι, χιλιάδες Έλληνες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την προστασία που έχουν ήδη λάβει δικαστικά καθώς η μη σύννομη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης έχει ως απόρροια την απώλεια της δικαστικής τους προστασίας”, ανέφεραν.

Υπόθεση Novartis: Νέες διώξεις κατά οκτώ πρώην στελεχών και επτά γιατρών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X